night-time

hej och hå.
kom hem från en REJÄL barrunda för nån timme sen, är fortfarande för full för att inte stava fel varannan mening.
(ägnar typ hälften av tiden åt detta inlägg till att korrigera dom felen...)

Ikväll gick vi tre svenskar ut ganska sent för vi blev sena med alla vi skulle göra idag (fixa busskort, handla mat, skypa osv.) och tiden gick och plötsligt stod vi och gjorde mat när vi egentligen skulle vara på arty partyt.
vi kom dit, dansade till ett ska-liveband och sen drog vi vidare efter att ha köpt några drinkar v våra lärare (?) som var bartenders.
Sen blev dt pub crawl på the amrquis oc the castle, vilket var väldigt trevligt ;)

nu blir det sängen!

ciao

modern dans och biblioteksinfo... fun stuff

Idag började vi senare, min grupp började kl 12. så elisa och jag passade på att ta oss till Teso och införskaffa lite akuta grejer, typ karstruller och stekpanna och knivar och skärbräda och en massa annat som man måste ha för att kunna laga mat! Ikvälle ska vi inviga köket med lite spagetti och kättfärssås ;) hoppas någon anna har en konservöppnare, för det var det enda vi glömde köpa.

I skolan hade vi först en infoträff i biblioteket om biblioteket. Jag satt där som en duktigt skolflicka och förde anteckningar, för annars glömmer jag det hon sagt på 2 sec.

Sen hade jag typ 1 timmes lunchrast (macka och vatten, börjar bli jääävligt trött på dom där mackorna nu, tacka vet jag köttfärssås) och därefter var det dags för modernt med vår klassföreståndare Andy.
Och se på fan, en del av det vi gjorde i korreografin kunde JAG, men inte dom andra superduktiga ballerinorna i min grupp! det kändes faktiskt väldigt bra, eftersom vi bara har haft dans hittills så jag ju inte kunnat visa vad jag kan bäst! Men imorgon börjar vi med sång, då jävlar ska dom får se, hö hö ^^

Efter skolan drog jag och köpte stepskor inne i la stada (som för övrigt är så mysig, med backar och trånga gator med en massa små butiker). Tyvärr fick jag inte med mig dom direkt för jag var tvungen att lämna in dom hos en skomakare som skulle sätta fast järnen på skorna. så nu har jag snart allt jag behöver för den här kursen, wiiie :P

Nu har jag precis duschat och ska plocka iordning lite i mitt rum. Det är ingen ordning här, varje sak har liksom inte fått sin plats än. men snart!

Fattar inte att det bara gått 4 dagar sen jag kom hit, här känns det som dagarna är en oändlighet!
men snart kommer det börja gå fort, och sen hux flux är det jul :P




första dagen

har kommit hem efter en kort krogrunda i staden, är trots det lite småfull!
Idag har det varit hårt. Först blev vi indelade i tre olika grupper (vi tre blev såklart isärdelade). I dessa grupper har vi dansat alla tre dansstilarna jazz, step och ballett och blivit bedömda därefter, sen kommer vi lbi indelde i andra grupper med olika svårighetsgrad. Det värsta var ju att jag inte hade stepskor, osm jag trodde att vi inte skulle behöva förän nästa vecka, så det gick ju crap. inte för att ett par riktiga skor skulle ha gjort mig bättre på step iofs, men iaf.... Vi fick en maaaaaassa info också under dagen, så man blev helt fullproppad. utmattad både fysiskt och psykiskt!

Imorgon börjar jag inte förän 12, men vi ska hinna med en massa innan dess. typ köpa kastruller och stekpanna och annat skit till köket. orkar inte äta mackor en dag till!!! jag vill ha maaat, spagetti och köttfärssås!

nee, nu ska jag sova, somna snart.

See you!

inflyttad på campuset!

Nu har jag flyttat in på campuset här i Colchester! Mitt rum är fint och fräscht, men känns tyvärr ganska mycket som en båthytt, och intrycket förbätttras ju inte direkt av den långa korridoren som rummet ligger i.
Vi är 6 rum som delar på ett kök, vilket är bra för då får man en hylla var i både kyl och frys. Käket är verkligen superfint, med två spisar och micros och brödrost och en massa skåp! Hoppas bara att maten får vara ifred där.

Mitt rum bestär av en liten del som man nästan kan kalla för hall, sen kommer man fram till sängen, och på höger sida har man badrummet. Sen om man svänger till höger så kommer man till det lilla rummet där jag sitter nu. Man kan stänga till det med ett draperi, och här inne har jag två väggar av fönster så det känns nästan som om man bor i ett litet penthouse, haha! Här har jag utsikt över floden och man får in en massa härligt ljus (på dagarna). Känns gött, och lyxigt!

Håller precis på att fixa det sista, typ bädda sängen och sånt. Har snackat litegrann med folk som också bor här i korridoren, dom verkar väldigt trevliga! Dom flesta var 20-21 också vilket känns skönt, jämfört med dom som bor på Nadjas våning som är 18 allihop! Lite tråkigt att Nadja inte fick ett rum i vår korridor, får se om det går att lösa senare...

Tydligen så har många andra fått ett schema över första veckan som vi inte har fått, och där står det att vi ska dansa redan på tisdag, och då både balett, jazz och step! så imorgon får vi alla bege oss till nån dansbutik och köpa stepskor! nervöst nervös... men något som var skönt var att vi inte ska sjunga inför alla andra utan bara ha en sololektion med läraren. men på tors och fredag skulle det tydligen vara impro i tester, hur fan det nu ska gå till! känns väldigt främmande och svårt. men man får väl bara göra sitt bästa, som vanligt. det brukar räcka långt.

Nu blir det snart sovdags så man är pigg imorgon bitti!

ciao


från ett lite sjaskigt hotellrum i Colchester

Nu har jag flyttat! Jag fattar det inte själv, men nån gång under veckan kommer det väl sjunka in antar jag :)
Gick upp 05.00 imorde tillsammans med pappa. På vägen mot Nyköping plockade vi upp kusin vitamin och sen var det en massa prat om jobb och resor och vänner och bla bla bla tills vi förvånansvärt snabbt var på flygplasten! Där tog vi en liten fika (som inte alls lugnade mina nerver) och sen var det dags att säga hej då, snyft :'(

Kände mig lite ensam när jag tog mig igenom alla kontrollerna, blev sjukt nervös när dom bad mig väga handbagaget, men som tur var vägde det perfekta 10 kg!
På planet läste jag en massa och blev kissnödig av kaffet. När jag kom fram fick jag ganska snabbt mina väskor och gitarren, sen satt jag mig för att vänta på Nadja.

Vilken lättnad när jag äntligen fick se henne!!! Det är så skönt att man har två andra att dela allt det här med, både det roliga och jobbiga.

Vi tog en buss till Colchester och sen taxi till hotellet. Vi bor vid floden som rinner genom staden, på ett litet gulligt hotell som faktiskt är helt okej, badrummet är fräscht och vi har tv, gratis internet och frukost som ingår :P
Det vi gjort idag är att shoppa täcken, kuddar, sängkläder och lite annat smått och gott :) Vi fick instruktioner av dom som äger hotellet hur vi skulle gå för att hitta affärer där vi kunde köpa allt detta, men lyckades såklart gå fel typ 3 ggr.... Tillslut hittar vi nått slags köpcentrum där det finns en massa grejer, inte superbilligt men ändå helt ok. Köpte täcke, kudde (allergivänlig!), sängkläder, liten handduk, block, pennor och häftmassa för ca 370kr.

Sen köpte vi mackor och risi-frutti (typ) och satte oss i parken vid ån och njöt av livet!:D
Imorgon blir det frukost och sen buss till campusområdet där vi får flytta in i våra rum mellan 11-16, det ska bli hur spännande som helst!

Hoppas alla har det bra därhemma, saknar er inte riktigt än men jag vet att jag kommer göra det alltför snart :)

Livin the dreeeaaam! ^^