då tar vi helga!

herrre vad skönt att det är helg!! väntar bara på att helvete ska braka lös när vi går in i december, känns som att den här helgen är det sista lugnet före stormen :P

har jobbar hela veckan och det har varigt pissipissigt, redan nu börjar jag tröttna! men då kommer genast thailand upp i tankarna, och då överlever man dagen. God bless Thailand!
Och som tur är så var det fler än jag som ville festa den här helgen, många fler ^^
emelie och alex bjöd in till utflyttningsfest, vilket iofs är lite sorgligt, men varför inte avsluta med stil liksom :D massor med folk kom det, det var skitkul faktiskt! och det blev inget statt, vilket alltid gör saken 100 ggr bättre. det går inte att komma ifrån det, förfesten är alltid roligast!
vil spelade tv-spel, alex lärde mig hur man håller controlern hahaha! jag är ju sämst på sånt där, är ju praktiskt taget uppvuxen utan tv-spel :P men, iaf, det kom en massa grabbar från folkhägskolan som trodde alex och emelie var syskon ( bor man ihop och sover i samma säng som sin bror eller???), några riot kom med vänner.
vi snackade en MASSA thailand! fattar inte hur alla andra runtomkring oss orkar med, måste vara skittråkigt för dom och sitta och lyssna på vårt rese-snack. kankse var därför alla drog från köket tillsut, hahaha! men vi pratade på och planerade. och fyyyfan vad jag längtar!!! :D

sen drog kanske många helt plötsligt och vi blev lagom mycket folk kvar för att sitta vi matbordet. där satt vi och skämtade om allt möjligt skit som man pratar om när man är full, käkade mackor och lyssnade på kent. mmmm :)

idag har jag varit på stan och handlat lite igen... strå't har ju 70% på smink och väskor, så det blev en väska, 3 ögonskuggor och en läppenna, hehe
nu har vi gäster här, snart dags för mat, mums! senare blir det fika med johanna som är hemma över helgen. har suttit en del med arbetsproverna inför Västerås idag, så jag har typ nackspärr, men det är iaf snart klart! får publicera mina verk på bilddagboken sen, haha :P

fan, det bästa med att festa på fredagar är att det känns som om man får en extra helgdag! och det är ju aldrig fel ;)
nu är det mat, ciao!

du är värd att dö för

wiiie! har just lyssnat på två underbara samtal från emelie och kents konsert i stockholm!! jag längtar så sjukt mkt att det nästan gör ont, och jag inser mer och mer att jag kommer stortjuta när de tre pampiga sista-låtarna kommer.
med ensammast i sverige, 747 och mannen i den vita hatten på rad i slutet finns det inget annat att göra! och jocke berg, herregud, du är bäst! I lööv U, it's true :)

sjukt att musik kan göra en så glad, så glad att man springer runt i köket och sjunger med och jublar bara genom att höra jocke sjunga genom telefonen! och att emelie och alla som är där kom att tänka på mig och ringde upp. det är också kärlek <3

tystnad
en rökfri viskning
det är exakt vad vi vill ha
det luftkonditionerande ljudet av fart
du är värd att dö för
ni kan skratta om ni vill
håna oss, vi rör oss
ni står still

stardust

wiie, har precis kommit hem från karlskogas lilla bio och en väligt mysig film måste jag säga!
det värmer i hela kroppen, det var verkligen en riktig sagofilm från börja till slut, och jag fick drömma mig bort i nån timme innan det var dags att gå ut i kylan igen...
tänkt om allt kunde vara sådär magiskt, som när en stjärna kan vara mänsklig, när det finns häxor och magiker, flygande skepp och enhörningar... som när kärleken är ovillkorlig och övervinner allt.
tänk :)
jag önskar att allt kunde vara så. men det är det inte. kanske kan det bli så i thailand, vem vet, eller iaf någon form av paradis som inte liknar vrdagen här i kalla, gråa sverige.

jag längtar

"jag har ett foto någonstans
där vi är drottningar och kungar
nu ligger bilder överallt
där gamla ansikten är unga
och jag har letat som besatt
efter känslor som är försvunna
och det har varit en lång, lång natt
men jag är glad att mina tårar
är behärskade och lugna...
"

ja se de snöar

hej och hå, helt plötsligt är det vinter och jag har inte riktigt fattat att det är så lite tid kvar till jul!
för ett par år sedan hade jag förmodligen suttit och lyssnat på någon gammal julskiva och längtat efter en gnistrande vit jul med massor av klappar under granen och Karl Bertil Johnsons julafton. nu orkar jag inte ens tänka tanken på att ta mig tid att köpa julklappar, för det är så mycket annat som ska göras innan jag får tid till det...

veckan har gått förvånansvärt snabbt. vi sitter i vårt lilla avgränsade skepp på tc, där är allt så mysigt och tryggt hahaha! fick reda på i veckan att vi ska gå två veckor extra trainee (är vi så dåliga?). detta betyder två veckor till 9-17.45. INTE BRA!!
visst, det är skönt att få lite extra tid att lära sig allt innan man går ut i drift, men jag orkar verkligen inte med arbetstiden. speciellt inte nu när det är så mkt som ska fixas innan resan mm.
så jag fick helt enkelt lämna in en ledighetsansökan så att jag kan åka och vaccinera mig och åka till västerås!

värsta mysko en annan sak också!
killen som hjälper oss på trainee, johan (som för övrigt är från k-stad), känner tydligen min kusin och brukar åka fyrhjuling med honom. han har även hjälpt till att bära in nån spegel hemma hos min moster (?).  ibland är världen verkligen liten!

igår var det party hemma hos alex och emelie. vi drack vin, pratade thailand (såklart! ett givet samtalsämne för tillfället) och spelade tv-spel. det var hur kul som helst, massor med folk och ett sug efter att dansa!
sen drog vi till statt där det var...inte så mkt folk. till en början iaf. sen ramlade det in fler och fler och helt plötsligt var det fullt på dansgolvet!! vi dansade, köpte drink, dansade lite till och sen var det slut. fattar inte att det går så fort!
innan hemfärd blev det lite pommes på citygrillen, sen kom mamsen och hämtade upp mig. vi åkte vidare och hämtade upp brorsan och sen blev det nattamackor och te här hemma.
och jag glömde min kamera som vanligt, får väl hämta den senare idag antar jag...

idag väntar ett 3 timmars lång rep med vokalens, sen blir det svettis och sen slappa framför tvn :)

dagendåalltskagöras = söndag

söndagar lyckas alltid bli en sån där slask-dag. det är dagen så man är bakis (i vissa fall). det är dagen då man tar sig i kragen och städar rummet. det är dagen då man helt enkelt försöker hinna göra allt som man inte hunnit med under veckan. och eftersom jag just nu slutar 17.45 varje dag så blir det ganska mycket som samlas på hög inför söndagen...

igår var jag hemma hos johanna och kollade på Saw 3. och den var ju precis som jag hade förväntat mig, lite blodigare, lite klurigare och äcklig som faaaan.
johanna, som varken sett 1:an eller 2:an, satt också och äcklades och undrade hur fasen någon kan hitta på allt det där. och det undrar jag med, snacka om att man måste vara lite sjuk i huvudet för att sitta och fantisera fram storyn.
wacko.

imorgon måste jag få tag på min gruppledare och se om jag kan byta pass med ngn/få ledigt de dagarna jag ska till västerås. hoppas jag kan byta pass, hoppas hoppas :)


nu måste jag gå och ringa och boka vandrarhem och ringa ann!

tjo

hall o ween

idag, på alla helgona, har jag inte besökt någon grav och det är jag glad för. jag känner mig rätt lyckligt lottad, jag har inte varit med om att någon nära gått bort och förhoppningsvis kommer det inte heller ske inom den närmsta framtiden!

istället har jag ägnat dagen åt att ta kort å min kusin elin och på viggo, dom fick posera på den bild som jag senare ska använda som arbetsprov till en ansökan jag ska skicka iväg till våren. jag känner mig väldigt duktigt som är ute i så god tid, men nu när thailand är planerat vet jag ju att det kommer bli lite tajt att hinna fixa med allt inför ansökningarna, så det är lika bra att börja nu ^^

ikväll ska bellan ha maskerad! hon ska vara tingeling (utmärkt idé!!) och hon hade verkligen förberett allt bra: köpt en grön klänning, sytt på "blad" av genomskinligt glansigt grönt tyg i nertill, sytt på bjällror så att det ska plingilinga när hon går omring:P hon hade även köpt guldkroppsfärg, och sen fick mamma sätta upp håret på henne precis som tingeling har! jag tror det kommer bli skitbra, hon lovade att skicka mms senare ikväll så vi får se hur helheten blev :)
så nu blev jag såklart supersugen på att gå på maskerad... ett mission inför nyår kanske?? har redan ett par idéer som kulle kunna bli bra!:D

sitter och planerar inför västerås-resan. måste se till att få ledigt eller att jag kanske kan få byta pass med ngn så jag är ledig dom där två dagarna. har iaf bokat swebuss nu så att jag tar mig dit, ska ringa imorn till ett vandrarhem och se om jag kan få boka. verkar värsta mysigt, det är som en liten stuga mitt i centrum, ligger precis vid hamnen och nära skolan! blir perfekt, hoppas att det finns plats för mig :)

ikväll blir det skräckis med johanna och fika på melkers kanske:P måste ju fira halloween på nått sätt iaf!