jobba, jobba, jooobba!

Hallå!

Avslutade för drygt en timme sen mitt första pass på Hl för sommaren! Jobbade eftermiddag, och imorgon blir det nattskift så jag har typ hela dagen ledig. Det är väldigt bra eftersom vi har Rising Star rep 16-18.

Har väääärsta bra schemat också!!! Jag trodde verkligen att jag skulle få sämsta i världen (för så lyckas det ju alltid blir, man får ju aldrig det som man mest av allt vill ha) MEN jag  jobbar liksom förmiddag på min födelsedag vilket betyder 1: jag hinner till systemet på eftermiddagen 2: Jag kan ha kalajs den dagen jag fyller. Jag är även ledig helgen då vi ska ha släktträff, dvs helgen efter min födelsedag, och helgen efter det jobbar jag natt fredag-lördag och natt sön-måndag, vilket betyder att lördagen är fri för firande av mig själv och alkohol kan intagas eftersom jag inte börjar jobba förän söndag kväll!
Och det bästa av allt (paradambambambaaaa!) är att jag är ledig tors-mån den helgen PIP är, tjooohooo! Nu inser ni ju allihop att jag inte kunde fått det bättre, och jag är så tacksam :)

Den här veckan jobbar jag fortsatt natt och går av fredag morgon, sen jobbar jag mån-ons förmiddag. Sen har jag min första långa ledighet, 5 dagar mellan den 5:e & den 9:e. Hur har ni det i Norge då??? Och är det möjligtvis nån om vill ta en tur med mig till Oslo den helgen?? Vore ju perfa faktiskt, bäst att passa på nu när allt är nytt och frescht och ni längtar efter oss karlskogingar som mest ;) 

Nehepp, nu ska jag fördriva tiden bäst det går så jag inte går och lägger mig för tidigt, kan bli lite svårt att jobba natt imorn då....

Men godnatt till er vanliga arbetande!!

En lördag i K-stad

Hej boggen.

Igår drog jag, Petra och Johanna in till Karlstad. Johanna var hos frisören och fixade sitt hår, skitsnyggt blev det, medan Petra och jag sprang runt på stan tillsammans med Sandra. Blev en del inköp, som det alltid lyckas bli... Två par örhängen från H&M, eftersom jag inte visste vilken av mina 3 outfits jag skulle välja till kvällen, och en topp från Monki.

Vi käkade inne på Mitt i City, gick till Hemköp och handlade fukost, sen tog vi bussen mot Kronoparken och Sandras lägenhet. Jag hade bara en 500 att betala bussbiljetten på 11 kr med, så det blev lite problem med växeln. Fick sätta mig och vänta långt fram i bussen, de andra satte sig där bak. Oturligt nog var det så många som skulle på bussen just där, så det blev smockfullt och det fanns inte en chans för mig att ta mig bak till de andra. Så när jag tillslut fått min växel var det bara att sitta där fram. Lyckades även ha satt mi just på den platsen där en sån här "bussåkar-människa", lite halvt utvecklingsströd också, brukade sitta när hon åkte runt med bussen. Så där fick jag sitta och snacka med henne hela resan om vart de olika busslinjerna gick, vilken som var nästa hållplats, hur bra vi låg till tidsmässigt osv osv.... Dessutom fick jag se en del roliga bilder och se filmer som hon hade i sin mobil, och som hon gladeligen delade med sig av. Vi blev ganska bra polare under den där bussturen, hon och jag! :)

Sen kom vi fram till Sandra lägenhet, en supermysig etta i ett område där det mest verkade bo studenter. Vi bäddade iordning alla sovplatser, sen var det dags för att platta hår, sminka, bestämma vilka kläder man skulle ha och att dricka jordgubbsvin med fyrsta jordgubbar i, mums!
Jag bestämde mig för den röda klänningen, och körde på hela kittet med flytande eye-liner, röda läppar och high heels, vi hade ju planer på att gå till nöjes på kvällen!
Men när vi kom till Campus-festen fick vi snabbt veta att tydligen faktiskt var en tatueringsmässa där som kostade 200 kr i inträde. Vi bestämde oss därför att stanna på Campus.

Det var en skitstor fest! Alla satt på sina uteplatser och hade dragit ut både bord och stolar och soffor. Vi träffade en massa kul folk, många som gick i Sandra klass. Sandra och Johanna testade sumo-brottning i sånna där stora dräkter, vi spelade kubb, kollade liiite på eurovision och dansade även en del! De hade ordnat med dj utomhus, och senare på kvällen kom en trubbadur och spelade bra musik!
Det var helt enkelt en superlyckad kväll, och vi kom inte i säng förän halv 4 på morgonen!

Idag kom jag hem från storstan runt halv 4, sen har jag käkar, packat upp alla grejer jag hade med mig och sen suttit här. Ska iväg och träna om en timme, hur jag nu ska oka det...
Jag ser redan fram emor nästa tur in till Karlstad, som verkligen måste bli av! Då kanske det kan bli Nöjes också, det voe ju kul ;)

sol i sinne, brun inne

Hej bloggen.

Idag har jag varit och solat med Johanna, på solarium! Känns nästan olagligt att göra det när det är så fint väder ute...

Sitter på vår nyinglasade altan och njuter av värmen, här kommer inga kalla vindar in inte! Äter plopp som jag fick igår för att jag spelade piano på pianoaftonen. Som vanligt gick det crap, spelade fel ett antal gånger trots att jag fan övet på de där styckena i flera veckor! Men men, det är väl bara så att jag blir mer nervös när jag ska spela upp än när jag ska sjunga upp, kommer nog alltid vara så eftersom jag är mer van att sjunga inför en publik än vad jag är van att spela piano inför en publik.

Igår hade jag min sista sånglektion med Ulla-Lena, lite vemodigt var det allt, har ju ändå haft henne sen jag var  runt 12. Ska åka iväg och köpa krukor på Bergslagscenter som jag ska plantera blommor i och ge bort till henne, detsamma blir det till Inga-Lill. Dessa ska dom få på repetitionen dagen innan Rising Star, man måste ju tacka av dom på ett ordentligt sätt menar jag ^^

Ikväll blir det även träning, efter det skulle Johanna komma förbi och hämta upp grejer som jag ska ha med mig till Karlstad imor´n, typ handduk, ombyten, nessesär eller hur det nu stavas, osv. De åker bil in imorn och ska lämna av allt i Sandras lägenhet så vi slipper släppa med allt när vi går på stan.

Och sist, men inte minst, ska mamma, pappa, jag, peter och morfar gå på Indiana Jones 21.00 ikväll! Har redan bestämt mig för att köpa en rejäl godispåse, var längesen jag åt lösgodis faktiskt! Och till en klassisk äventyrsfilm måste man ju ha lite å tugga på :P

Nehe, nu är det dags för lunch - Värmlandskorv med mos blir det!

ciao

det blir ju inte alltid som man tänkt det...

Hej bloggen.

Tänkte att jag skulle vara lite duktigt idag och gå ut och springa, eftersom jag inte skulle hinna träna på kvällen. Så jag gav mig ut 10.15, tog en uppvärmningspromenad till bakrbanan och sprang ett varv där.
Traskar hemåt, och upptäcker först när jag nästan är hemma att jag har tappat nyckeln någonstans.
Kuuuul det känns då, när man står där och vet att man måste gå hela vägen tillbaka och gå och leta i spåret!!! Kände hur klockan tickade också, jag hade ju faktiskt en del jag gärna ville hinna med innan vi skulle åka och hämta Viggo&Bork på dagis vid 2... Men sagt och gjort, jag gick tillbaka samma väg, tog ett varv på banan, men hittade ingen nyckel.
Hepp, bara att ringa Pappsen och förklara läget. Han var på Bjälkes och sa att han snart skulle komma, så kunde vi leta lite tillsammans.
Så där jag satt jag med p3 populär i öronen och väntade i ca 20 minuter innan han kom dit.
Tillsammans tog vi ett varv till men den satans nyckeln hade fan löst upp sig bland allt grus!!!! Sen när vi kommer tillbaka ser vi att ovanför bordet, på tavlan, hänger visst nyckeln. Någon har väl hittat den och hängt upp den. Skönt att den komm tillbaka, men jävligt surt att spendera hela förmiddagen (10.15-12.30) på barkbanan...

När jag kommer hem ringer mamma coh säger att Birk var lite halvdålig, så vi bestämde oss för att åka upp till dom istället och köpa med lunch dit. Där var ungarna med vilda än tama, och det blev en del uppskickningar på rummet!

Kl 17.00 åkte vi ner till Lantärnan för att repa och soundchecka med alla körerna. Vi var med på en Allsångkväll som gick väldigt bra faktiskt, och det fick vara avslutningen för året med vokalensemblen :)
När jag sitter och pratar med mormor&morfar efteråt kommer det fram värsta hårdrocks-killen med typ världens längsta skägg och presenterar sig. Enligt honom har jag den vackraste rösten han hade hört (tack för den komplimangen!). Han berättade att han spelar i ett metal-band från Eskilstuna som behöver ha någon som kan lägga stämmor på vissa låtar som de ska spela in i studion, och han undrar om de kan få mitt nummer. Vad säger man till det då? SJÄLVKLART, vem vill inte vara med och spela in i studio liksom??? Skitsamma att det det är metal!
Så han fick det, och jag hoppas att han ringer! Och att jag flyttar till Öland i höst verkade inte vara något problem, för när jag sa det erbjöd han sig att betala för hemrese-biljetten. Holi mackaroni

Så vem vet, det kanske bli metal <3 malin =sant??? Det återstår att se!

brev på villovägar

Hej bloggen.

Idag fick jag ett efterlängtat brev från staterna hem till mig! Jag öppnade ivrigt och började läsa, men efter ungefär halva brevet började jag bli lite fundersam, och när jag läste "du och Malin" insåg jag att det här brevet nog skulle ha skickats till London istället! Så nu har jag postat det vidare så att Jossan kan få det, och jag lovar att jag slutade läsa så fort jag insåg att det inte var mitt brev!!! :)

Idag har vi fikat med mormor, som klippte sig, morfar, Caroline och Viggo. Viggo hade varit hos tandläkaren och lagat hål, inte konstigt med tanke på hur mycket coca cola den där familjen dricker... Han hade iaf fått ett gulligt litet klistermärke med en hund på, och jag mindes tillbaka till mina otaliga besök hos tandläkaren när jag var liten. På lågstadiet ryckte jag liksom ut 4 tänder, ganska läskigt för en sån liten unge! Usch, är så glad att jag slipper det där nu, mina tanddragar- och tandställningsdagar är över! :D

Pratade precis med Emina på HL som informerade om att det bara är måndag nästa vecka som jag jobbar eftermiddag, sen jobbar jag natt tis och ons. Toppen tyckte jag, eftersom jag har rep inför Rising Star tis och sen konsert på onsdagen. Kommer bli lite småjobbigt bara att jobba till 06.00 på onsdagen, och sen gå upp och ha rep 09.00. Men man överlever väl! Slipper ju ta ledigt och förlora pengar iaf ^^

Nej men vad ska jag skriva mer för ointressant nudå.
Jo, imorn är det Allsång på Lantärnan och vi i Vokalensemblen ska vara med, sen ska jag spela piano på Pianoaftonen i konsthallen på Torsdag. Så den här veckan är jag inte så sysslolös iaf.

Saknar alla mina vänner faktiskt. Jossan i London, Sandra i N.Y, Emelie i Oslo. Men jag längtar tills ni kommer hem, eller tills jag kan komma och hälsa på er ;)
Första bästa ledigheten kommer jag till Oslo Emelie, det kan du räkna med!!

tjingeling

men lördag eller?

fyfan vilken tråkig lördag! tråkigt väder, jag är fattig, jag har munsår och alla mina vänner har planer för kvällen som inte inkluderar mig. fan då!! är väl iofs inte bästa helgen att gå ut eller så, är inte så sugen heller och jag har defenitivt inte pengar för det! sparar till nästa helg då det blir utgång i k-stad istället, har en känsla av att det är lite mer värt ^^

blev lite anti-klimax igår när madde och jag insåg att flyga drake slutat gå. vi hade planerat att gå nu i veckan, men det har hela tiden kommit saker i vägen, och nu har det ju skitit sig totalt. Colin får ladda hem den helt enkelt, finns inget annat val!
Så igår blev det bara träning, ingen bio, men vi gjorde veckans goda gärning iaf jag och Madde!
På vägen från jobbet till Davids så upptäckte Madde att det låg en påkörd katt mitt på vägen. Det läskiga var att den fotfarande levde, den låg liksom där och flämtade! Så hon ringde till mig, och som tur var så var jag redan i krokarna för jag hade skjutsat Viggo till fotbollsskolan. Så jag åkte dit (var precis vid bergslagscenter typ), vi lade katten i en filt i bagageluckan och körde till djurkliniken. Som tur var hade de fortfarande öppet när vi kom, annars hade vi fått kört den till polisen så de kunnat avliva den, var ju inget vi ville göra på egen hand direkt!

Innan vi körde iväg pratade vi med grannen till de som troligtvis ägde katten som råkade gå förbi och se vad vi höll på med. De på djurkliniken fick ringa henne sen, hon skulle snacka med ägarna. Måste iaf kännas bra för de som äger katten att få veta att någon gjorde något för den, att den inte behövde ligga där och pinas till döds i gud vet hur lång tid.
Fattar inte hur folk som kör över djur tänker, har de inget medlidande eller? Förjävligt faktiskt att nån kan låta ett djur ligga och lida sådär. 

Idag har jag varit på kvartersloppis tidigt imorse. Men som förväntat så var det väl inte så väldigt mycket å se där, så Petra och jag drog till stan istället och tog en fika på Paris. Har även gjort ett grattis.kort till mormor som fyller imorgon. Blev inte så väldans bra dock, var tvungen att testa de där stämplarna med bokstäver som jag köpt för att ha till Thailands-fotoalbumet. Var ju inte så lätt att få bokstäverna på jämnt avsåtnd efter varandra, så det blev lite osymetriskt, men vafan! jag gör ju hellre helt fel på ett kort än i fotoalbumet sen!

Kanske bord börja med det lite sen, kan ju iaf börja med Hua Hin delen... Aja, vi får se, Ska iaf öva lite piano och sång, sen kanske läsa lite...
Och fördriva den här satans långa Lördagen!!!

work out week

känner mig fasen lite duktig, tack vare madilyn så har jag bokat upp mig för träning hela veckan utom på lörag. då blir det vilodag ^^
Idag är det dags för body balance, vilket jag iofs inte ser som ett riktigt träningspass, utan snarare som ett nedvarvnings-, -stretch och styrkepass. Ska bli skönt, man hinner aldrig sträcka ut ordentligt efter de andra hårdare passen :)

Mailade mina frågor om skolan till Julia idaG. är ju toppen att ha en insider-människa sådär, som man kan fråga om det mesta. Känns inte som att lärarna har så bra kolla på hur det egentligen är att bo där liksom... Fick även mail från Najda, hon och jag sökte samtidigt, som berättade att hon också kom in. Skönt att ha koll på en av de som börjar iaf!

Drömde om hur jag möblerade mitt rum på Öland inatt. Det är faktiskt lite skumt att man för första gången ska flytta och bo själv. Fast man är ju inte speciellt ensam egentligen, det är det som känns så skönt också. Kommer blir en soft version av att flytta hemifrån, med tanke på att man bara behöver laga egen mat på helgerna, att de har städerskor som städar alla gemensamma utrymmen och att man faktiskt egentligen bara har sitt eget rum att hålla ordning på.

Är lite sådär slappdag idag annars, har mailar Mediability i Nyköping och meddelat att jag inte kommer på workshopen, har ringt vandrarhemmet jag skulle ha bott på och boka av rummet. Har tvättat en maskin som jag ska ner och hänga snart, ska käka med mamma sen när hon kommer hem.

Andra planer för veckan är bio imorgon, det blir flyga drake, som jag tyvärr kanske har lite för höga förväntningar på (har läst boken som var bra!). På lördag blir det loppis, leta födelsedagspresent till mormor, fotbollsmatch med Rävåsens damer. och kanske grill eller nått på kvällen om det blir lite bättre väder!

tjingeling

I'm simply the best!

Nja, det kanske var en ganska stor överdrift, men just nu känner jag mig så jäkla glad och upprymd!!

Fick beskedet idag om att jag blivit antagen till Ölands musikteaterskola, vilket innebär ett år med sång, teater och dans. Det kommer blir så jävla kul och jag ser sjukt mycket fram emot det!

Fick samtalet idag av kursledaren som även är teaterlärare när jag körde till Madde för att hämta upp henne inför Body Balance-passet. Snacka om att jag sken som en sol när hon satte sig i bilen, hehe :)
 
Ska maila en av de gamla eleverna imorn och fråga om lite praktiska saker, t ex om det finns antennuttag i alla rum, om det finns bredband man får koppla in sig på där, om det finns dammsugare där osv...
HERREGUD, jag ska alltså bo på Öland till hösten! Har nog inte riktigt fattat det än...

Måste även ta itu med att tacka nej till dels Ransäter och även workshopen för Mediability i Nyköping. Känns trist på sitt sätt, för det skulle ju vara skitkul att plugga grafisk formgivning också, men vafan, det är musiken som är mitt stora intresse. Och när ska jag plugga musikteater om inte nu??

Gud vad skönt, allt bara ordnar upp sig till det bästa, helt underbart! Börjar jobba den 26:e maj på HL också, så jävla gött med 4-skift för då får man ju lite längre ledigheter än bara över en helg :P
 Softarn, det är jag de!

"I've got sunshine in the palms of my hand, generating slowly..."

Hemma efter 5 stressiga dagar!

Hej bloggen.

Känns skönt att alla auditions  är färdiga, orkar inte sjunga på som där j*vla låtarna mer!!!

I onsdags åkte jag alltså till Ransäter och sökte musikteater/hälsade på Ann. Det var hur trevligt som helst, fick en jättebra bild av skolan och av utbildningen. Dom lever liksom som i ett enda stort kollektiv känns det som, alla känner varandra så det spelar liksom inten roll i vilket hus man är. Jättemysig hus som dom bodde i typ 5 pers med gemensam toa/dusch, gemensamt kök och en tvättstuga (gött!). God mat var det också!

På själva antsgningsprovet fick vi först göra en teater-workshop tillsammans med de gamla eleverna. Eftersom det inte var så många som sökte i år, ca 30 pers (väldigt skumt...) så var vi var bara 5 st sökande på eftermiddagens workshop, men det gick bra ändå! Vi gjorde klassiker som spegeln då den ena gör rörälser och den andra ska agera spegel och göra precis som den andra. Hela workshopen var så jäkla rolig, bara lekar i stort sett, och man slappnade av mycket mer än vad man skulle gjort annars!
Jag var sen först ut att göra mitt individuella prov, och det var ganska skönt att få göra det direkt för då hade man fortfarande kvar den där avslappnade känslan.
Började med monologen som gick helt okej, tappade några ord men det var inget som gjorde nått. Sen fick jag göra den igen men med ett annat utgångsläge, jag skulle tänka att jag var 14 år, chockade och tykte att barn var äckliga. Skitsvårt!
Sen fick jag sjunga, och det gick faktiskt skitbra, känner mig jättenöjd med det!

Fick reda på under dagen att jag kommit in, vilket är så skönt att veta! Nu har man nånstans att plugga till hösten iaf, haha:)

På hemvägen gjorde jag den goda gärningen att ge bort 60 kr till en kille från Sthlm som hade glämt att ta ut pengar innan han åkte till ransäter och därför bara hade 10 kr till bussen (finns ju liksom inga bankomater i lilla ransäter). Jag hade bara 10 min mellan att vi anlände i k-stad till dess att bussen till karlskoga gick, så jag sa att han kunde få pengarna.
Men sen var bussen så seg till karlstad, så bussen till kga hann åka och jag fick vänta en timme på stationen, så han fick sin chans att betala tillbaka. Värsta trevliga killen, gitarrist var han och hade också gått sam media på gymnasiet. Såg typ ut som brorsan i håret, fast brunhårig, haha! Får se om han också kommer in, då kanske man ses till hösten!

Åkte hem, körde lite body balance och sov en god natts sömn:)

På fredagen åkte jag sen till Öland. Fick sällskap av Lisa som skulle på workshop på en skola i Nybro som ligger utanför Kalmar. Skönt att ha nån att åka med, blir lite långtråkigt annars :)
Kom fram till Kalmar, gick en sväng på stan och köpte linne och shorts att sova i och käkade en god lasagne på nått fik. Seb tog jag 103:an mot Skogsby där skolan skulle ligga.
Var häftigt att åka över Öland, har bara varit där en gång och jag kommer inte ihåg så mkt. Värsta fina vädret var det och vattnet var alldeles klarblått.

Väl framme vid skolan nöttes vi upp av Maria, en av eleverna på musikteaterskolan, dessutom värmlänning från Filipstad. Snacka om att man bondade direkt, haha!!
Hon visade oss till dom hus där vi skulle bo, jag hamnade tillsammans med Fredrika, en annan sökande, i ett hus där Julia och Alice bodde. Väldigt trevliga tjejer, speciellt Julia som jag typ frågat tusen frågor om utbildningen, boendet osv... :P
Vi var ca 50 som sökte på Öland, 23 på lördagen då jag sökte. På morgonen gick jag upp och sjöng upp utomhus på en åker, hur mysigt som helst! Det var helt tyst förutom min och fåglarnas skönsång :) Kl 9 började vi uppsjungningen tillsammans, sen var det dags för sångprovet. Det var jättekul att träffa alla andra sökanden och snacka med dom, för det blev en hel del väntan. Sångprovet gick bra trots ett väldigt rämpat rum, det var noll akustik verkligen! Teaterprovet gick också bra, men teaterläraren ställde upp ett bord och två stolar där jag skulle låtsas att två av mina bästa vänner satt. Sen pratade jag till dom i monologen liksom. Men det gick bra, och teaterläraren sa att han var nöjd så då får jag väl tro på det! Vi hade även en gemensam danlektion som ävl gick sådär... Själva stegen var väl inte så jäkla svåra, men jag blev så nervös när lärarna och hela den gamla musikteater-klassen skulle sitta och kolla så jag gjorde typ fel hela tiden! Men vafan, dans är väl inte min starka sida direkt :P

På söndagsmorgonen tog jag tåget hem, tyvärr så skulle vi på kalas till min morbror direkt när jag anlänt till degerfors, så det var bara att hänga på trots att jag var så trött så jag knappt visste vart jag skulle ta vägen. Sov mig sen igenom hela Robin Hood: Prince of theives innan jag gick och la mig i sängen.

Sååå skönt nu att man varken behöver sjunga på sångerna eller öva monologen mer! Nu är det bara roliga saker kvar, pianoafton, Rising Stars och kanske vokalensemble-minikonsert. Och sen får jag ävl äntligen börja jobba, ska bli ganska skönt! Så jag tar mitt sommarlov nu istället kan man säga ^^

Och förhoppningsvis frå jag svar från Öland i slutet av veckan, så dår får vi se vad det blir, Öland eller Ransäter....

I Ransäter

Sitter nu på Anns rum i det otroligt vackra Ransäter!! Allt är grönt och friskt, ligger mitt ute på landet så det är väldigt lugnt och skönt!
Igår kom jag hit vid 8, så vi tog en snabb rundtur då Ann visade mig skolan och de olika husen där folk bor. Det bor ju ändå ganska mycket folk här, ca 100 pers, så det är några hus att hålla koll å. Sen satt vi i köket i Anns hus och käkade bakverk och pratade om allt och inget med en massa trevligt folk. Alla frågar vad man ska söka och om man är nervös osv...

Idag gick vi upp och käkade frukost, sen tog vi en morgonpromenix bort mot Hembygdsgården och förbi Kalrälven, väääldigt fin var det :)
Problemet var bara att vi missade att det var upprop klockan 9, det står inte med på lappen och Ann hade ingen koll på att det skulle vara. Som tur är har hon ju lite kontakter, så jag tror det löser sig ändå. Kan inte tänka mig att alla som ska söka är här än, är första provet vid 13 så åker man ju inte hit kl 9 direkt...

Nu ska Ann på nån pianolektion och jag ska ta mig en välbehövlig dush! Sen blir det uppsjungning och antagningsprov... Shit pommes!!!

men vafan!

Jaha, och varför bytte den bloggen plattform då??!! Nu när jag väl accepterat att den ska flyttas så verkar hela grejen med "vänner" ha försvunnit. och självklart kommer jag ju inte ihåg så bra vad era bloggar heter :S så om ni alla som känner er träffade som mina vänner vore vänliga att skriva vad era bloggar heter så vore jag jätteglad, vill ju gärna fortsätta att snoka runt, hehe ^^

Vad händer annars då? Jo, idag är det fiint väder och jag tagit på mig bikini-överdel för att sola bort min bondbränna! Ska gå  ut och lägga mig en stund efter lunch, då jag förhoppningsvis är klar med allt annat jag måste göra.
Idag ska jag:
1. Packa inför övernattning på Geijerskolan hos Ann och antagningsprov imorgon.
2. Öva monolog och sånger, såklart :)
3. Lägga fram och förbereda för det jag ska ha med mig till Öland, eftersom jag säkert kommer vara seg på torsdagskvällen och inte orka packa så mycket då...

Ska även ha min sista sånglektion innan antagningsproven nu i eftermiddag, känns tryggt att få ha ett litet "genrep" dagen innan, så man känner att man är igång! Känns som jag har bott på Kulturskolan den här veckan, helt sjukt...
I måndags var jag vikarie för en av pianolärarna och hade sammanlagt 6 elever under dagen. Det gick faktiskt bättre än förväntat! Dom var snälla och duktiga (alla förutom 2 som härjade så jag höll på å bli förbannad!). Ska lämna in artbetsrapporten idag så får vi se om det iaf kan bli nån hundring :P

Igår var jag med på esteterna elevuppspelning och kompade Josfine och Jonna. Självklart hölls ju denna i Kulturskolans aula. Fick även i uppdrag att kompa en annan tjej som inte hade någon som skulle spela när hon sjöng då killen som lovat göra detta hoppat av. Självklart tyckte Ulla-Lena (som var där för att lyssna på sina sång-esteter) att jag skulle spela, tur var väl att det var en hyffsat lätt låt att spela. Är ju lite jobbigt annars att få noterna i handen samma dag som det ska framföras. Men allt gick bra, tjejen var nöjd och det var Jonna&Josefine också :)
På kvällen blev det Vokalens (3 pers där...) och pianolektionen som gick crap.

Nej, nu måste jag verkligen börjar packa seriöst, vill ju ut i solen så fort som möjligt!

Hela världen är så underbar om man är korkad tom och glad

ärligt talat, vad hände med 700 bath för en 6 timmar lång bussresa?? Tänk vad bra vi hade det, helt sjukt.
Nu sitter jag här och har precis bokat tåg till Kalmar. Drygt 1100 kr gick kalaset på, dessutom får jag åka hem på söndagsmorgonen eftersom det inte gick några tåg hemåt efter 15.00... suck suck suck! Men men, får väl se det som ett bra tilllfälle att upptäcka sverige, ta en liten sightseeing kring skogsby och bekanta mig med andra begåvade musiker. Kan ju inte bara vara jag som tvingas bli kvar där en natt extra...

Igår firade vi barilla som hade fyllt mogna 20! Efter valborgsfirande, som var alltför långt och blåsigt, åkte vi hem till henne och åt goda pajer, drack vin och pratade om Markus Krunegård som är så bra och om allt och ingenting annat :D
Festen fortsatte vidare till Red Brick där det var proppfullt! Jag gjorde mitt bästa för att komma igång och bli lite party-pepp, och mina vänner hjälpte mig på traven genom att bjuda tillbaka två cider. Träffade en massa kul folk som Erik, Elina och Linn och en massa andra! Tyvärr så infann sig väl den där party-peppen aldrig ordentligt, och när Red Brick slängde ut oss bestämde jag mig för att vandra hemåt istället för att efterfesta. Men det var inte fy skam det heller, för jag fick sällskap av Sussie och Markus som var lite runda om fötterna (liksom jag) och vi hade därför väldigt mycket roligt att prata om.

Det tjatades ganska mycket om festande hit och dit på lördag, så vi får väl se vad det blir med det! Sofie är ju sugen som alltid ;) och sussie och mackan verkade ju också ha en del planer. Så tröttsamt att vara fattigt hela tiden bara, men nu ska jag ju iofs jobba lite på måndag så då kanske jag kan unna mig det ändå :)

och på lördag kommer Josefine!!! Och det ska bli så himla kul, har nog inte sett fram mot något lika mycket på ett bra tag :P tar en tur till kronis imorgon för att inhandla ingredienser, sen blir det lite matlagning på kvällen i förberedande syfte.

måste nog önska mig markus krunegårds skiva till jag fyller också, den verkar ju vara superbra!



Vad vill du
Men kom då
Jag är ju här och väntar på dig
Ett tu tre på marken. Sitter och väntar modigt på sparken
Foten i huvet. Gud vet vad som hade hänt om hunden hade varit bunden och inte kunnat komma o skälla i tunneln
"Men lilla gubben hur är det fatt? Du fattar väl att du måste stå upp och slå tillbaks annars kommer dom aldrig låta dig va"
Jag höll med husse och tog bussen in till stan där det lyser tryggt
Hela världen är så underbar på bussen in till stan
Hela världen är så underbar

Såg att det lyste. Hörde musik. Just där och då tog jag det som en invit
Men din blick var mörk och märklig där du stod på den trasiga mattan bredvid okända skor
Jag fatta allt och ingenting där stod ju du som alltid skulle va min
Du såg exakt lika påkommen ut som du var. Men ärligt talat det var skönt med ett dåligt svar
Hela världen är så underbar bara man får ett svar
Hela världen är så underbar bara man får ett svar

Du vet var det sitter och siktar tills du riktigt säkert vet att det hittar in
Där ingen annan kommit in. Hjärtat väljer blint
Nu när jag svalt det kan du dra det hur långt du vill. Du vet jag vill bli din
O ingen annan kommer in. Hjärtat gör mig blind
Hela världen är så underbar om man är korkad tom och glad
Hela världen är så underbar om man är korkad tom och glad
Hela världens hunger samlad i mig. Hela världens hunger samlad i mig

Toaletten spegeln. Jag har stirrat färdigt på den
O vem blir inte ful i sextio Watts ljus?
Toaletten duschen. Jag har gömt mig för sista gången i den
O vem blir inte kall naken o våt i en tom hall?
Somnar nollsju vaknar igen på natten. Somnar nollsju vaknar igen på natten
Jag är en vampyr. Jag suger och spyr. Låt mig komma in. Jag vill bli din
Jag är en vampyr. Jag suger och spyr. Låt mig komma in. Jag vill bli din