jag är så aktiv!

sådär, då har man fått lite nödvändiga och viktiga saker gjorda då!

Fick igår kallelse från Mediability i Nyköping att komma på workshop den 29-30 maj, och idag fick jag även brev från öland om audition den 10:e maj.
Började med att kolla buss till Nyköpng med Swebuss, det var dyrt, dessutom gick det inga bra tider då allt börjar kl 10.00 på morgonen. Blev sj istället, hittade bra förbindelser från degerfors med bara ett eller två byten! Dessutom hittade jag ett supergulligt vandrarhem som ligger vid någon gammal fästning ganska central i Nyköping. Där ska jag bo i ett gemensamt rum med andra tjejer, hoppas det blir några sköjiga :P åker hem runt halv 5 den 30:e och anländer i degerfors runt 7 på kvällen, på det hela taget blev det ett bra arrangemang!

Till Öland har jag inte boka nått tåg än. Hoppas på att kunna åka med Lisa, min gamla fotbolls/sång polare som av en slump också ska neråt landet, till kalmar närmare bestämt, för att gå på en intrevju. Vilket sammanträffande! Hoppas att vi kan boka tåg tillsammans, eller att jag kan få en plats på det tåg hon ska med. Får se va det blir!
Ringde till skolan också och bokade upp mig på at få bo där. Gratis kommer det vara (tuur) men man kommer få sova ihop med andra, kanske i ett klassrum eller nått. Men vafan, för en natt duger det!

Blir en hård nästa vecka.
Måndag: Vikariera som pianolärare
Tisdag: Kompa Jonna&Josefine på elevuppspelning för esteterna
Onsdag: Repa inför audition, förhoppningsvis åka upp till Ransäter!
Torsdag: Audition i Ransäter
Fredag: Ta tåget till Öland, lillebror fyller 18
Lördag: Audition på Öland
Söndag: God knows

give me your eyes

hej bloggen.

igår repade vi inför valborg, och det lät väl inte alltigenom bra om man säger så. hade en jäkla tenor i örat, gubben gapade så jag hörde knappt vad jag sjöng själv. som tur var sjöng han någolunda rent, det är ju inte varje dag!
Halsen var öm och rösten raspig, min heshet har inte gått över ordentligt än, men det ska nog ordna sig. imorogn är det alltså valborgsfirande och vi håller till vid Björkborns Herrgård, så välkommen dit!
Det värsta med hela grejen är ändå texten "Björkborn vackra herrgård" till tonerna av Stockholm i mitt hjärta... Vem kommer på något så dumt som att göra en kärleksförklaring till Björkborns herrgård??? I don't get it.

Idag ska mamma och jag måla hammock, så fort hon kommer tillbaka får optikern. Jag upptäckte imorse vid frukosten att hennes ena pupill täckte nästan hela ögat, medan den andra var pyttig. Det såg väldigt skumt ut kan jag lova! Det konstiga var också att detn stora inte drog ihop sig trots att hon stod och stirrade in i lampan. Så hon har åkt ner till optikern för att kolla vad det är för fel, hoppas det går bra!

Annars blir det stan sen i den fina vädret, lite piano och ikväll body balance. Känner att jag börjar komma i form nu, gött det!

Sofie ringde även och informerade om nästa måndag då jag ska vikariera för henne som pianolärare! Det ska bli kul och väldigt intressant, men lite läskigt är det ju såklart... som tur är så är de flesta nybörjare, det borde jag ju klara av iaf, hahaha!

Nee, nu blir det ut i garaget och måla

När showen är slut!

Hej bloggen.

Den här veckan har snart kommit till sitt slut, och det är snart Maj!

Veckan har i stort sett mest gått ut på körrep. Vi repade i måndags, i torsdags, i fredags  och även igår innan konserten. Måste säga att jag känner mig lite sleten i halsen nu när allt är över, men det var såå värt det!

Trots allt detta körande har jag faktiskt hunnit med en del annat, i fredags efter det 4 timmar långa körrepet (!) blev det lite vin och sedan Battle of Rock. Grabbarba rockade som aldrig förr, jag hade en ny röd klänning som bara är så snygg, och det var faktiskt ovanligt mycket folk på Wickan! Eftersom jag skulle upp och vara med på konserten dagen efter så blev det ingen efterfest, men ärligt talat var det ganska skönt att få komma hem och sova, det var en slitig dag...

Konserten igår var helt underbar och blev så lyckad! Bregår'n var fullsatt, satt t.o.m folk i trapporna i aulan. Alla på scenen var laddade, mycket tack vare den ähärliga stämningen som vår dirigent Ulf skapat tillsamman med Michael Bäck som jag tror var producent för hela härligheten! Såå mysiga månniskor, jättekul att få vara med och göra konserter med dom, var även med när de hade hand om en ABBA-konsert här i stan.

Alla Teds bästa låtar var med, som Sol, vind och vatten, Jag vill ha en egen måne, För kärlekens skull, Himlen är oskyldigt blå (där jag aldrig kan säga vad som är melodi och vad som är stämma eftersom Maria och jag sjungit den så många gånger!), min nya favorit Öppna din himmel, Låt kärleken slå rot och många fler. Men bäst var nog Satellit, då släppte Ulf, dirigenten, ut sitt långa hår och rockade loss, hoppandes och luftgitarr-spelande, HAHA!
Blev en del garv i kören kan man säga :) Skulle verkligen violja jobba med sånt, åka runt och göra roliga konserter tillsamman med orkestrar, körer och artister, Fy fan vad kul!!! Men jag är glad att jag iaf kan vara med som körsångare. Förhoppningsvis blir det en konsert till i höst eftersom det var så många som inte fick biljett den här gången, då ska jag garanterat åka hem för att vara med! Dessutom tyckte Micke Bäck tt vi var så bra i kören så att han förmodligen vill göra något mer med oss :P

    


Idag när jag vaknade kändes det nästan som dagen efter man kommit hem från en resa. Lite småtomt, för man har ju ändå jobbat så hårt och intensivt under en period, och sen är allt över. Fan, jag vill verkligen leva det där livet ju!! Får hoppas att jag får jobba med som i framtiden, då som professionell, haha!

Idag är det sista fotokursen, lite skönt ska det bli men jag ska försöka tvinga mig att fota lite mer nu när jag har tid!
Vi ska ta med kamerorna för att göra en liten fotoövning, tror att den kommer gå ut på att fota människor på nåra håll vilket alltid är lite läskigt :S Men övning ger väl färdighet som man brukar säga!

Hoppas verkligen att jag får plats på Svettisen ikväll också, för jag känner mig lite lite sunkig efter alltför mycket vin, för lite träning och för mycket snabbmat och glass!

Nu ska det bli andra bullar!

" Jag vet en vän som bor i huset intill
Och hon har lovat mej allt va jag vill
mmmhm.. jag vet en vän, som är lika blåögd som jag
vi borde få det bra

när mina fingrar inte känner mer
när mina ögon inte längre ser
när livet vänder
ska jag ännu be  (come give me love, come give me love)

kom ge mej världen
kom ge mej fred
kom sänk ditt huvud
och lägg dej ner
kom ge mej kroppen
kom ge mej allt som du har
och jag ska stanna kvar "

!

Hej bloggen.

Idag har jag trots det fina vädret suttit inne. Har nördat ett bra tag framför datorn nu efter att jag hängt tvätt, satt igång en ny maskin och strykt!
Om en timme kommer mamma hem, då blir det varma mackor med kaviar&ost, sen är det dags för rep. Idag mellan 7-9, så det känns inte alltför jobbigt. Kompbandet ska vara med, äääntligen lite gittar, bas och trummor säger jag!!
Imorgon däremot är det 4 timmars rep, på bästa tiden också mellan 6 och 10. Får springa direkt till förfesten och sen till Wickan för att kolla på rockarna, haha :P

Igår var det lill-lördag och madde, jag, sussie och emelie hängde några timmar på Red Brick. Det var över förväntan måste jag säga, det var en massa folk där och de var inte ens gamla! Det galnaset var att tre engelsmän hittat dit. Vad de nu gjorde i Karlskoga har jag ingen aning om, de skulle vidare till Norge, men det undrade iaf var nattklubben låg. Vi förklarade ganska snabbt att det inte var öppet idag vilket dom verkade tycka var lite konstigt, men sa att det var öppet på helgerna och förklarade vart det låg.

Föll för frestelsen idag igen och gjorde mig en milkshake. usch och fy, har blivit mycket glass dom senaste dagarna! Och jag som inte ens är en glassmänniska, skumt....

Nu blir det lite ted-rep, det är inte utan att man får lite sommarkänsla!

sustitut-mamma

har återigen lyckats bli barnvakt åt viggeliviggen!

Igår kom de två små godingarna hit och sov, för föräldrarna skulle uppe supertidigt för att åka till sthlm, och därför var det smidigare om de sov hos oss.
På morgonen när de vaknar kan viggo inte stödja på ena foten. Mamma och jag tror ju självklart att det är hans fjomp-sida som kommit fram och försöker får honom att gå, men när tårarna tränger fram inser vi att han nog faktiskt har ganska ont!
En vacker dag som denna förstod vi att det kommer bli jättejobbigt för honom att vara inne och ha ont i foten medan alla andra ungar är ute och springer och gör sandkakor, och eftersom jag är arbetslös och faktiskt inte hade något inplanerat så kunde han ju lika gärna få vara med mig. Jahopp, där försvann min lata dag i solen med en milkshake i handen tänkte jag.... Men vafasen, man får väl ställa upp liksom!

Så vi höll oss inne på förmiddagen och spelade dator ett tag. Sen drog vi till mormor&morfar och fikade på kaffe, festis och godaste bregottkakorna i världen! När vi satt och fikade och pratade så linkade han iväg en sväng och hade helt plötsligt tagit sig runt hela huset helt själv, utan att nån burit honom eller hjälpt honom.
Hoppsan hejsan, inte så ont i foten längre eller??

Sen när vi gick ut allesammans så var det onda borta, vi spelade fotboll och boulle och tur var väl det för jag ville ju verkligen vara ute i solen!
Åkte hem och plockade upp mamma på vägen, lunchade och gav oss sen iväg till närmsta lekpark där vi gungade, gjorde sandvulkaner och lekte "tjuv och polis" ända tills hans farmor kom och hämtade honom.

Man kan ju tycka att mitt dagsverke var avklarat, men icke.
Tog andra dosen av Hepatit A vaccinet så det ska räcka i 25 år på Karolina, dödade lite tid genom en mjukglass på stan, sen var det dags för orkesterrep. och sen körrep. allt som allt i 4 timmar.
så nu sitter jag här och är lite lagom mör och har dessutom fått en förfrågan om jag vill vikariera för en av pianolärarna på måndag på kulturskolan.
Vad gör man inte för pengar liksom?? Nedå, men det ska faktiskt bli kul och en bra erfarenhet, dessutom är det ju smickrande att de ens frågar mig!

Nu ska jag läsa lite om Kalle Jävla Blomkvist och Sally, sen säger jag Natti natti!

världens bästa sverige

hej bloggen!

en dag som denna är sverige det enda ställe jag skulle vilja vara på, för det finns inget som slår en vacker vårdag i detta annars så kalla land!
sitter uta på vår lilla trappa med vår smidiga lilla laptop, lyssnar på håkan och dricker löfbergs lila. det är livet det!

senare är det återigen dags för fotokurs, men idag blir det mest klippa och klistra eftersom vi ska sätta ihop vårt alfabet. har inte jättemånga bokstäver att bidra med, men en del av dem var väldigt uppskattade sist, så vi får hoppas att iaf några kommer med!

efter det får vi hoppas att det blir träning, är reserv på svettisen men vill verkligen träna... Och inatt får vi sällskap, för då kommer grabbarna grus och vänder uppochner på huset!

nu börjar datorn bli överhettad här i den starka solen, kanske bäst att stänga av! :D

disträää no. 2

jahopp, som vanligt lyckas jag glömma sånna där viktiga saker som man bara inte får glömma!
Samtidigt som man skickade in ansökan till Geijerskolan skulle man skicka in en ansökningsavgift. Tydligen så bearbetar de inte ansökan förän de har fått in pengarna, och eftersom jag inte skickat dom än så kommer det ju dröja lite innan dom tar tag i det. crap. men jag ska ringa dom och informera att jag skickar pengarna idag, då kanske dom kan börja kolla på det ändå...

kom på detta igår och fick lite smått panik över det. dessutom fick jag brev från komvux som behövde kompletterande information om vem utbildningsanordnaren är för utbildningen i Lerum. Men inga problem tänkte jag, det är ju bara jag skriver ut informationen som fanns på hemsidan!
Syyyynd bara att hela Karlskoga bredband låg nere igår då! Jag blev så jävla irriterad, och när vi åkte till pappas jobb fungerade det inte där heller. jag började fundera på om det var något universalt problem. tänk liksom om hela världens internet bara kollapsade!! nu kanske det aldrig skulle kunna hända i praktiken, men bara tänk! hela världen skulle bli ett enda stort kaos. tänk alla transaktioner, all viktig information, alla bloggar! ^^

som tur var fungerade madilyns, min räddande ängel, internet. så jag åkte dit lite snabbt, kopierade information och skrev ner bankgiro och plusgiro till geijerskolan, så nu kommer allt att fixa sig!

ingen plats blev det på body balance igår, och det känns lite som att david nobbar mig just nu:(
varken i söndags, tisdags eller igår fick jag plats som reserv, och hur vanligt är det liksom? mamma var där och tydligen var det jättemånga platser lediga! fast jag vet att det är några nya unga tjejer i receptionen, dom kanske inte vågar ringa upp folk eller så vet dom inte att det är så dom ska göra. Surt iaf!
Ikväll är det fan skandal om man inte får plats, en fredagseftermiddag liksom...

Kollade på Kill Bill igår, köpte den i Thailand men insåg att den inte går att spela på DVD:n för att den kommer från "en annan region", så jag får köra den på datorn istället. vilket gick jättebra!
låg där i sängen med datorn på fåtöljen och stora hörlurar för att inte störa de andra med högt ljud. Såg nog jävligt rolig ut, haha!
Filmen var superbra, precis som tvåan som vi såg när vi var i Thailand. Kändes lite mysko bara att se dom i fel ordning, måste nog köpa tvåan också så jag har båda :P och kan ni tänka er, textningen var bra!! ingen konstig engelska som bara blir förvirrande, utan exakt rätt var det! ganska ovanligt när det gäller filmer från Thailand kan jag tala om :D

nu blir det telefonsamtal och senare sta'n med Petra!
tjingeling

ps. Låter inte sångaren i The Script väldigt mycket som Christoffer Hiding som var med i Idol förra säsongen? Trodde faktiskt att det var han som gjort den här låten först...

blogga hela veckan!

inser att jag typ bloggar varje dag, och får dessutom kämpa för att det inte ska bli oftare! Måste vara ett bevis på att jag har alldeles för lite att göra... Därför hoppas jag starkt på att få jobbet som städvikarie, eller att jag kan komma igång som lärarvikarie snabbt! väntar även på pengar från kommun för mitt inhopp på kulturskolans prova-på-dag, blir väl iaf nån hundring :P

Gick upp vid 9 precis som varje dag (försöker hålla mig lite disciplinerad och gå upp på morgonen!). Käkade frukost med mamma som också var hemma, sen var det dags att måla vidare på utemöblerna. När de var klara tog jag en lång dusch och tvättade mina öron och hålen i dem som utan förklaring började vara igår :(
kyckling med curry och ris blev det till lunch, en riktig klassiker måste jag säga!

sen har jag inte gjort så mycket vettigt, kört med linsgrejer till mamma på jobbet, skjutsat peter till sensus och solat på trädgårdstrappan.
om 45 minuter ska jag på solosång där det ska tränas på "Cry me a river" (fortfarande inte Justins låt) och på improvisationerna som ska vara i låten. läskigt värre faktiskt.
därefter drar jag till madde en sväng innan vi åker till david och tränar inför beach 2008, haha!

nu måste jag öva lite på improvisationerna så jag inte gör bort mig totalt på lektionen. lite skumt att öva på en improvisation kanske, det ska ju komma naturligt! eller iaf låta som om det kommer naturligt, men egentligen sitta som smäck :)

Och för övrigt så skriver Håkan så fint så man blir tårögd...

Du säger; har du tändstickor?
Ja tillräckligt om du vill bränna ner Stockholm.
Och har du vin & sprit
så det räcker att få hela fjärden full av sorger
Allt är försent, försent för vin
försent för kärlek ren som snö.
Inatt finns ingen väg tillbaks.
ingen alls.

disträää

igår när jag låg i sängen och skulle sova kom jag på att jag visst skulle ha varit på vårdcentralen för att vaccinera mig under dagen. woops! och när man kommit på en sån grej, och grämer sig över att man kanske inte kommer få en ny tid på ett tag, då är det lite jobbigt att somna...

Så imorse väckte mamma mig tidigt, typ 07.20, för att ringa upp distriktssköterskan. fick en telefontid nån timme senare, och efter frukosten ringde hon upp. jag fick en ny tid, no hard feelings från vårdecentralens sida, och det bästa var att jag inte behövde betala nått! det hade jag ju fått göra hos tandläkaren, dom snåla jevlarna!
Ringde även till kommun för att anmäla mig som vikarie :P problemet är bara att jag måste skicka en blankett till polisen uppe i kiruna och få tillbaka ett papper på att jag inte blivit straffad nån gång. sen måste jag ta med det och betygen och komma på ett möte hos hon på kommunen. sen kan jag börja jobba. och det kommer ju ta nån vecka eller två för att få klart allt, och då är det maj och snart dags att börja jobba på HL. jag har ju sån oerhört bra tajming jämt!

efter alla telefonsamtal åkte vi och tog en fika hos mormor&morfar som bygger om i hallen. Vi kollade på alla fåglar som kom och åt av deras fågelbord, det var alla mjliga finkar, och jag måste nog åka dit och plåta lite nån dag :)
pratade födelsedagar, och tydligen har de redan börjat fundera inför min födelsedag, trots att stackars peter faktiskt fyller 18 innan dess! men way to go mormor&morfar skulle jag vilja säga! ^_^

Senare blir det vokalensamble och piano. då får josefine och jag berätta för Ulla-Lena hur proffsiga Anns vokalensemble var eftersom hon inte kunde vara där och lyssna själv! Det var verkligen skitbra och man blev jätteinspirerad själv att göra nån roligare låt :P

nu ska jag öva lite til Ted-låtarna tillsammans med mamma. har ju snart konsert för bövelen! :D


musikmåndag

idag är det måndag, en ny vecka, och jag ska ta tag i mitt jobbsökande som vikarie lite mer. ska ringa kommunens bemanningsenhet kl 14.00 när en viss liselotte hade telefontid. hoppas det går bra!

Igår var det städning som gällde på morgonen. jag kom upp ganska pigg och allert trots vin och singstar hos madde&colin kvällen innan.
Sedan vad det dags för fotokursen igen, den här gången fotoutflykt till naturreservatet vid Sörön utanför Örebro.
Det var öerhört vackert därute, en riktig trollskog med knotiga träd täcka av mossa och en matta av vitsippor (som tyvärr inte riktigt hade slagit ut fullt). Det var ganska mycket folk där, bland annat många barnfamiljer. Det var ett par små grabbar som spelade fotboll där, så dom fick vara motiv på en del foton. annars blev det ju mest vitsipport och annat som inte var så upphetsande, typ fåglar...
Men sen, då blev det lite andra grejer! För på Öby kulle, inte en alltför lång bit därifrån, är det såhär års fullt med orm som leker på kullen (hur nu ormar leker?). Vi drog självklart dit med kamerorna i högsta ugg. Typiskt nog var det lite halvdåligt väder så ormarna ville inte riktigt hålla sig framme. Men jag fick till ett par hyffsade kort på både snok och huggorm.
När jag kom hem med bilderna höll mamma på att äckla ihjäl sig, haha!

Imorse stannade jag kvar vid tv:n en extra halvtimme för att kolla på polisens presskonferens angående engla-fallet. Fattar inte hur mycket sjukt som har hänt med barn den senaste tiden!! Så skönt att dom fått tag på honom, hoppas han aldrig mer kommer ut när de väl spärrat in honom!

Idag blir det fika me Petra som jag inte sett en enda gång sedan jag kommit hem!
Sen i eftermiddag/kväll blir det rejält med musik så det räcker för hela veckan.
Först ska jag repa en timme med orkestern inför Rising Stars, därefter drar jag till kulturskolan för att kolla på Anns vokalensemble. Och efter det ska jag vara med på mammas körs repetition. Tänkte hoppa in lite smidigt i deras kör inför den Ted-konsert de ska göra om bara några veckor. Ska gå in och glänsa rejält, hahahaha!!! ^^

Men nu blir det lite rep av monolog och sånger, ska ju improvisera lite i den ena låten jag ska ha på audition och det måste jag verkligen öva på!
lite jabba dabba wääh wäääh åååh dobi dobi doooo oo oo... :D

barnvakt

idag ska jag vara barnvakt åt två små huliganer! eller nja, det är nog bara birk som är en huligan, men en glad och söt en, så det ska nog gå bra :) dom ska hämtas upp halv 12, och från 13.00 ska jag vara ensam med dom. hoppas dom sköter sig!
Men innan dess ska jag hinna ner till stan. Ska på arbetsförmedlingen först och se om jag kanske kan få något tillfälligt jobb lite snabbt :P sen blir det expert, hämta upp mina foton som måste vara klara, därefter in på bokia och köpa lite papper så vi kan måla lite sen, birken&viggen&jag! Tycker faktiskt inte att vi ska sittta vi datorn och spela spel på jesper.nu (som viggo alltid vill göra!) utan att vi kan göra något annat, något vettigare!

Igår var jag på skypedejt med sandra tillsammans med sofie och kristin :) det var jättekul att sitta och snacka över internet, kändes inte alls som att hon var på andra sidan atlanten, utan kanske i örebro eller nått! Blev så sugen på att åka, men det får vänta till hösten :P Får hoppas att det blir fler gånger, och det snart ;) funderar på att ladda hem skype också, vore ju lite kul att kunna snacka oftare, nu när jg är ledig om dagarna också!

Nee, nu är det väl dags att dra kanske!! Mot arbetsförmedlingen, och förhoppningsvis ett snabbt och smärtfritt hopp in i arbetssökandet, återigen!

är det här ett aprilskämt???

fattar inte hur snön kan vräka ner såhär, nu när det borde vara dags för kjol, fina vårskor och solglasögon. det här är bog det värsta vädret jag kan tänka mig! allt som kommer ner är bara slask, man kan varken krama snöbollar av det eller åka skidor på det, allt blir bara vatten...

Började dagen med att ligga kvar i sängen en halvtimme, intet ont anandes om det dåliga vädret, och läsa lite Stieg Larsson. Den sista boken är precis lika spännande som de tidigare två, trots att jag ännu inte hunnit så långt! Men så såg jag bilden på författaren som fanns på insidan av det där omslaget som är kring böckerna ni vet, och hans utseende stämde ju inte alls med vad jag föreställt mig!!! Jag trodde att Stieg var en råbarkad man, så som böckerna är skrivna, med en del grövre ord, så kunde man faktiskt tro det. Istället ser han ut som värsta helylle-nörden. Det är verkligen roligt hur fel man kan ha ibland :)

När jag kommit upp ur sängen och mamma åkt till jobbet tog jag tag i mig själv och städa övervåningen. Återupptäckte gamla saker som bara legat och skräpat, bla annat 7 allerginässprejer med bäst-före-datum allt ifrån 2003 till 2008. jag rensade ur lite bland dom!

sen kom mamma hem och vi drog till Örebro för att hämta handdukar på Hemtex där kusinen jobbar. Mamma skulle ha till deras salong och ta med även åt Caroline. Hemtex säljer ju inte ut gamla grejer som har legat ett tag, utan det brukar dom liksom slänga. Men min kusin är så snål av sig så hon brukar ta med sig grejerna hem, och nu när det var ett jättestort parti med handdukar så passade det ju bra för mamma och caroline som använder och slänger så många handdukar i jobbet. drygt 100 handdukar som tidigare skulle ha kostat över 4000 kr tillsammans fick dom för ca 400 kr... där kan man snacka om ett kap!!!
vi käkade världens godaste räksallad på The Coffee därinne på Marieberg, sen hann vi bara med Din Sko innan vi fick dra hem igen.

Väl hemma blev det dags för intervju för Max. Jag åkte till arbetsförmedlingen där det hölls och fick prata med en ganska ung tjej som var helt ok! kändes som att jag gjorde ett bra intryck, men det var ju inte helt populärt att jag förmodligen ska flytta till hösten... förstår ju det, är ju lite osäkert att anställa nån då. som tur är har jag ju nästan till 100% klart med HL, så det är ju ingen katastrof för mig!

efter det drog jag hem en sväng då jag insåg att jag inte skulle hinna med fika på stan med Madde å co. Kollade istället på gamla OC-avsnitt i nån timme innan det var dags för solosång. Där blev det Trubble, och en massa övande av utryck. jag var arg, jag var lycklig, jag var förvånad och jag var kärleksfull. hahahaha! man garvar ju ihjäl sig inombords, men det hjälps inte, för ska det göras så ska det göras ordentligt!!! med gester också, typ "jag hade hammaren beredd under min kappa" eller "kom in och slå dig ned en stund". HAHAHAHA ^^

sen kom jag hem, käkade en god korvstroganoff och tryckte i mig typ ett halvt paket med sockerärtor (mamma tog andra halvan) och sen satte jag mig här vid datorn för att leta efter vegetariska recept på rätter att äta på jossan-lunchen. ann hade quornfärs som vi kunde använda, men det blir så jobbigt om jag ska vänta på att få den, så jag tänkte göra nått annat. har planer på två pajer, en vegetarisk och en icke-vegetarisk, för då kan jag börja så allt är klart när alla kommer så vi bara kan ägna oss åt att prata, prata, prata! gud vad jag längtar :)

är lite smått irriterad över den satans hockeyn också som gjort att det inte blir nån Grey's Anatomy ikväll-. Här går man och längtar hela veckan och så kommer nått jäkla slutspel och förstör allt!!!

Det blir till att åka å köpa lite tröstgodis och vänta på Top Model istället. Det får duga för idag!

Hoppas även att vi får biljetter till Jesus Christ och Ola! Fanns inga kvar mellan jul&nyår, så det får bli någon gång i vår. De har inte släppt de biljetterna än, men jag väntar ivrigt, hehe :P

Try not to get worried, try not to turn on to
Problems that upset you, oh.
Don't you know
Everything's alright, yes, everything's fine.
And we want you to sleep well tonight.
Let the world turn without you tonight.
If we try, we'll get by, so forget all about us tonight

It never happens for people like us you know. Well, nothing ever happened on it's own.

Idag är det kallt och gått därute. Har varit nere på stan för att lämna in ett par skor, dom tappade klacken i lördags. skulle framkalla kort på expert eftersom jag missat 1 kort när jag beställde över internet, och just det kortet var väldigt viktigt. Tyvärr hade dom inte den storleken jag ville ha för framkallning direkt i butiken, så jag fick beställa så dom är klara om några dagar och det blev allt dyrt men jag orkade inte bry mig. fan, 75 spänn för 3 foton 13x18, det är ju inte riktigt okej!!

Har suttit här och fått ihop de flesta ansökningarna, har bara 2 kvar som jag inte kan posta än, annars är alla andra klara!
Måste ringa till arbetsförmedlingen, sen ska jag även vara en god alltiallo här hemma och städa toaletterna, mitt eget rum och gå ut och måla utemöblerna vi har på altanen. gött, speciellt när det är skitkallt ute :S

Sitter just nu å lyssnar in mig på Håkans nya, det ger ju iallafall lite värme! Samtidigt försöker jag organisera om min musikmapp, är så osmidigt upplagt där så jag måste fixa om :P


då var det söndag igen

för mig är ju nästan alla dagar desamma eftersom jag inte jobbar. när helge n väl kommer så är det precis om vilken måndag eller torsdag som helst. men, en dag utmärker sig mer, och det är Söndagen. Varför? Jo, för att det är då man är bakis, och sånt märker man ju ganska enkel, det är ju inget som går en förbi direkt.

Igår var det fest för Emelie som fyllde 20och vi firade rejälvt! vi startade med lite välsmakande taco som vi själv tillagade tillsammans och lyssnade på Håkans nya :) sen öppnade vi vinerna, bytte till lite mer partymusik, sjöng "ja må hon leva" osv.
När förfesten närmade sig sitt slut såkom ju såklart diskussionen upp, statt eller direkt på efterfesten? det slutade med efterfest i henriks tomma lägenhet med maria, sofie, sussie, sanna å jonatan, hur trevligt som helst, och det kändes faktiskt ärtt värt att spara 150 spänn och att slippa se ett pisamt EMD, hahahaha!!!

Idag är man ju såklart lite seg, men jag laddar med godis och reprisen av Talang:P senare blir det fotokurs och ett till kalajs inne i örebro. längtar efter smörgåstårtan, mumma!!

nu blir det lite mer talang och mer garv:P

sing along with malin!

idag var det "Prova på" på kulturskolan, och jag var där som vikarie för min pianolärare som är hemma i magsjuka...
Det var lite nervigt, hur fasen ska man veta vad man ska göra med ungar som bara ska prova på, var ju ingen riktigt lektion liksom...
Sofie, den andra pianoläraren, lät mig ta sången istället för pianot eftersom det vanligtvis brukar vara fler som vill prova piano än sång. precis som hon trott så kom det inte speciellt många till sång, faktiskt bara 1. Men det kom inte speciellt mycket barn till pianot heller, och vi började undra när Karlskoga egentligen skulle vakna! Allt som allt tror jag att det kom 8-9 personer, och det är ju inte speciellt mkt på 3 timmar... Men när sofie började antyda att jag skulle få betalt för de tre timmarna jag var där så blev jag ju lycklig såklart! Hoppas, hoppas, hoppas att jag får det!!!

Just nu sitter jag och hänger, har kollat lite på gamla klipp från körslaget, haha! Senare är det dags för kala/fest/statt, har blivit mycket av det den senaste tiden... min plånbok tunnar ut, buhu >_< dags att börja spara lite kanske...

död torsdag

hej och hå.

sitter här och känner mig allmänt less på det mesta. jag är så rastlös!!!! nu såhär drygt tre veckor efter att man kommit hem så inser jag hur jävla kul det var att vara alla tillsammans och att alltid ha någon att umgås med. nu är jag arbetslös och alla andra jobbar, och jag blir nästan förbannad på er att ni inte kan komma hit och vara med mig... buhu >_< kanske borde ringa emelie, hon är den enda som är hemma juh!!

Dessutom känner jag att jag måste försöka skaffa mig ett jobb snart. Jag kan ju inte bara sitta här hemma och tycka att jag är för upptagen med alla mina ansökningar och förberedelser, för uppenbarligen är jag ju inte det!
Ringde till Emina på HL förut för att kolla dels om det fått in min ansökan och kolla hur det ser ut inför sommaren, men även informera henne om att jag är arbetslös och att hon kan ringa in mig från och med idag om det skulle behövas. Hoppas att det behövs!!
Men jag har inte fått tag på henne än, hon var i nått möte, så jag får ringa senare igen...

Inatt drömde jag en dröm om jossan. Hon hade kommit hem, och vi skulle träffas på nån fest. Jag och en kompis, (tror att det var sandra eller sofie eller madde, nån ljushårig, haha!) skulle ta oss dit, och det var hur mycket slask som helst på gatorna så det tog typ 100 år. När vi väl kom fram var det tydligen sommar, för gräset var grönt och alla satt i sommarkläder fast med någon långärmad för det var iaf på kvällen/natten. Jag känner knappt igen Jossan för att hon är så himla solbränd, men jag får en kram tillslut och är överlycklig! Så säger människan, typ det första hon gör att "Neee, jag kommer nog inte stanna så länge. drar nog utomlands igen".
Jahopp, tack för den tänkte jag och blev jättebesviken. men så tänkte jag att jag har ju iaf sandra (hur nu det skulle gå til eftersom sandra faktiskt i verkligheten är i USA!).

Hoppas verkligen inte att du säger så när du kommer hem, för då blir jag ledsen! Vi ska faktisk umgås en massa då, så det så :P
Kanske drömmer jag en massa om det för att jag isett att till hösten är det faktiskt jag som drar, flyttar till en annan stad, och då kommer det ju bli svårt att kunna träffa alla så ofta som man vill... Men den dagen den sorgen.

Idag ska jag ägna mig lite år monologer och texterna i mina låtar, föröska få fram lite uttryck i dom (?). Sen ska jag ta en promenix i vårsolen, för de är ju faktiskt varmt ute nuförti'n och det gör mig glad :D

Men nu ska jag ringa Emina igen, lika bra att ta det jobbigaste först.

Ääääntligen fungerar bloggen igen!!

Har gått här och varit förbannad här i några dagar, både på datorn och internetanslutningen, för att inte bloggen fungerat. Trodde att det var nått fle med datorn, men den visar det sig att de BARA byter plattform! så irriterande...

Iaf, det som hänt sen sist är:

fredag: Ann och jag skulle ha fikat med Sofie och Sanna var det tänkt, men sanna var kvar uppe i branäs och sofie låg hemma sjuk. Istället slutade det med brädspelskväll hemma hos mig med Emelie, Ann, Jocke och Linus, där Jocke drog hem hela vinsten i risk ganska överlägset tyvärr... Linus, som jag trodde var en riktigt bra strategispelare åkte ut först, sen jag... Men som tur var var det ju Let's Dance final, så vi hade lite annat att syssla med, haha!

lördag: Madilyn fyllde mogen 20-åring och det skulle firas! Började med lite tjejmys me kex, ost och dipp! Senare kom grabbarna och efter en del festande drog vi till statt. Där var det väl... sådär. Träffade en massa kul folk som man inte sett på ett tag, men musiken och den "hemliga artisten" var väl inte riktigt vad man hade hoppats ^^

söndag: gick upp vääääldigt tidigt för att ha gått och lagt mig 3-4 på morgonen för att fotografera lite till en av bildserierna. Stannade till hos viggo&birk för lite fika och lek i sandlådan.
Efter lite mat bar det iväg till öret och tysslingen för fotoutflykt. Vi fotograferade all svanar och jag fick låna kursledarens objetiv så jag kom riktigt nära! Det var skitkul :) Fikade lite, kollade på lite fotoutställningarn och sen åkt vi hem igen. Jag var så jääkla trött, däckade i soffan när jag kom hem :P

måndag: Kommer verkligen inte ihåg vad jag gjorde, kan inte ha varit nått vettigt... :)

tisdag: Fixade med alla foton och skickade iväg dem för framkallning, även en del thailandskort :) satt med mamma i solen och fikade, glömde bort tiden och fick slänga mig på cykeln till kulturskolan för att hinna med Vokalensemblen!!

idag: Trodde det skulle vara soligt och varmt idag också, men nej. så idag ska jag välja ut lite låtar att kanske ha till audition, dra ner till stan och ta passfoton och ha piano&sång. och ikväll blir det Grey's Anatomy!