lycka!!

nu är det klappat å klart, VI SKA TILL THAILAND!
medan jag jobbade arslet av mig så bokades det biljetter idag, tur&retur blev det, så nu är det alltså verkligt och på riktigt och bestämt. och det går inte att ångra sig :) får veta mer info imorn på jöbbet :P

på tal om jobbet. satt kvar typ 25 min med sista kunden idag som hade cirka gurka 2 inkassofakturor och en drös andra obetalada. och hon ville att vi skulle gå igenom varenda en tillsammans. och jag som inte ens vet var man hittar förfallodatumen på fakturorna, ynk ynk...  och sen när jag äääntligen skulle hem så regnade. ännu mera ynk :S
som tur var är mina mamma snäll, så hon tog vårt vrålåk och hämtade upp mig :)

sitter å lyssnar på mandos nya, jag tycker den är bra och jättemysig :) en väldigt glad skiva, man blir glad av att lyssna på den, och vem behöver inte bli glad en onsdag som den här?
snart är det grey's anatomy också, har längtat hela veckan precis som vanligt! känner mig som en liten nörd när det gäller det där tv-programmet, men det är så braaa ^^

nee, nu får det vara nog med datorer å teknik, får huvudvärk av dataskärmar och koder hit och dit! måste sätta mig och vara lite kreativ, och drömma mer om thailand :)

tjing!

i väntans tider

så var det dags för en ny vecka igen... idag har vi haft samtalsutbildning, det sista som i stort sett görs innan slutprovet. och jag väntar (gud förbjude mig) verkligen efter att den här utbildningen ska vara över.
alla säger att utbildningen är supersoft och att det aldrig är så bra som under utbildningen, men jag kan inte låta bli att känna en längtan efter att det ska hända något nytt!
men snart behöver jag inte vänta längre, trainee börjar på onsdag ^^

igår beställde jag, som jag redan skrivit, lite nya skivor och en ny bok. och shit vad jag väntar på dom!
ska bli skönt med lite ny musik, framför allt mandos nya som inte kan vara annat än bra :P börjar bli lite töligt att köra 'tillbaka till samtiden' på repeat...

och vi måååste verkligen boka biljetter snart, jag drömmer ju mardrömmar om att det inte ska bli av!!! det vore ju otroligt att alla biljetter skulle ta slut lagom tills vi ska beställa, men det är inte helt omöjligt att de kommer vara svindyra och att vi kanske inte ens kommer komma med samma flyplan.
såå, nu är det dags att ta tag i det, och jag väntar otåligt på att ngn annan också ska inse det!

igen kulturskola den här veckan, det känns skönt :) då kanske man kan få tid att umgås med alla kompisar som är hemma från skolor (och alla andra också, såklart!) dessutom kommer min kusin hem till helgen, det kommer bli toppen. och jag har kommit på ganska bra idéer till visualiseringen!
jepp, den här veckan verkar allt gå min väg :D man kan ju inte  vara annat än nöjd med livet!
skönt, en höstdag som denna :)

'Alla kommer hem
Som spöken återvänder
Man lär sig leva med sig
Själv först
Inget annat
Det är det som gäller

Ingen på vägarna
Bara döda grävlingar I en sömnig liten stad
åh, ingen annanstans kan man vara ensam
som just här

En sista buss i regnet
Sen får man gå
Som pest bland ungdomsgängen slår acnen till
Folk börjar slåss i trängseln
Och helgen exploderar

Jag finns här för dig'

jag och min döda hjärna

sitter här och försöker visualisera, men det går verkligen inte!! och jag får så jävla prestationsångest när jag sitter här med pennan i handen... tänkt om alla har värsta proffsiga arbetsproverna med sig till västerås? då åker jag fan hem efter första dagen, det måste man väl få göra? för jag tänker inte sitta där som något jävla mongo  med mina dåliga arbetsprover!
fast hallååååå, jag blir så arg på mig själv, varför måste det vara så att mina arbetsprover är så dåliga? dom kanske kommer vara världens bästa, eller iaf lika bra som de andras!
ibland önskar jag bara att jag kunde vara riktigt nöjd med det jag gör, utan att oroa mig för att det räcker till. för det som jag gör, det är ju mitt bästa, och mer än så kan man ju inte åstadkomma.

neee, det får fan duga!!!

bakisdag :)

helluuu

igår var det wickan som gällde, och för att ladda upp träffades alla hemma hos mli för tacomöjs och viiin! det var väldigt trevligt, så trevligt att man nästan inte ville gå därifrån. men vi tog oss iaf till wickan.
där väntade explosiv explosives, på oss verkade det som, för precis när vi kom dit drog dom igång. sen forstatte rockandet hela kvällen!
trots att vi inte hann dansa så mycket som vi hade velat så var det en lyckad kväll! fast ska jag vara ärlig så är inte fredaegn en bra dag för mig att festa på.. inte för madde heller tydligen, för vi två satt och sov lutade mot varandra i soffan när kvällen närmade sitt slut.
hahahaha, jag skulle velat sett mig själv, då hade jag nog fått mig ett riktigt garv! och alla ni som känner mig väl lär ju inte vara förvånade över att jag var trött, that's me:P

idag har vi besök här hemma, viggo da huligan är här. eller viggo den otålige snarare. upp med bilbanan, ner med den efter 5 min, spela kospelet, jenga, labyrinten och sen lite dator. bygga lego, ner i källaren och hämta leksaker, packa ner dom igen... puuuh, känner att jag inte riktigt är fit för det här idag... men han är en liten goding, värsta energin och värsta smart!! och han kanske ska sova hos mig inatt, myspys :)

nu har det äntligen köpts lite skivor också! det blev mandos nya och durango riot (och peter lemarc till pappa..) + en bok: Dumpa honom! så jävla rolig, är skriven av en av manusförfattarna till Sex and the City så ni kan ju tänka er själva ^^ ett bra boktips från petra!

imorgon är det lövkrattning på schemat, vi har köpt en egen liten kratta till viggeliviggen och jag hoppas på att få till några bra bilder. sen ska jag visualisera lite, om jag kan få lite kreativitet!! :S

nu åker peter, så nu får jag ta över barnpassningen :)

har inte tid med all din skit

hej bloggen!

ikväll är jag en sleten tös. den här veckan har varit sjukt jobbig, fattar inte att jag orkat med riktigt. att jobba 8 - 16.45 tar på kroppen, speciellt när man ska direkt vidare till sång/piano/fika mm och dessutom ska träna vissa kvällear.

som idag, då åkte jag direkt från jobbet till emelie (eller ja, till sussie) där vi planerade lite inför thailand. sen åkte jag hem, åt på en kvart och åkte därefter och tränade. puuuuh. och imorgon vet jag att jag har ca 1 timme mellan jobbet och att möta brudrna vid kronhallen, därför har resten av kvällen ägnats åt att bada, plocka fram kläder jag ska ha imorgon, föra över pengar, ringa folk. och nu är jag otroligt trött.

men, för att skriva om ngt roligare, idag planrades ju thailand! och det verkar inte som att ngn bangat, inte ens madde, vilket är toppen :) vi kollade lite flypriser och insåg att det faktiskt är dags att boka snart! hittade enkelresa för runt 5000-lappen vilket är helt ok. sen pratade vi lite om länder förutom thailand som vi vill besöka, typ kambodja, vietnam, bali.
jag blir så pepp, tjoho!! men inget är ju säkert förän vi bokat biljett, så nu måste vi bara få till det, så det inte finns ngn återvändo :P
på avslappningen på träningen idag låg jag och drömde om thailands vita, lååånga stränder, om solnedgångar och om elefantridning :D snacka om att man längtar bort från höst och kyla, tänkt att kunna ligga och sola nu, käka lite solmogen frukt och bara leva livet.
snart är vi där!

imorn är det wickan, och jag är sugen på en utekväll! sen blir det soffan resten av helgen, men imorn är det röj som gäller! brudar, fine wine, rock och dans, kan väl aldrig bli fel? :P

nu mååste jag sova, annars orkar jag aldrig upp imorgon... då väntar lite mer fast telefoni, lite mer fakturafrågor och lite mer adsl-bredband. yey :/

' sömnen kommer som en vän
en mjuk varm hand i tystnaden
sömnen kommer som en vän
den dömmer ingen
glömmer ingen
öppnar bara famnen '

mobila avslutat!

tjoho, idag avslutade vi den mobila delen av utbildningen! skööönt, men imorgon tar vi itu med det fasta näet, och ett helt nytt datasystem:S och om cirka gurka en veckan ska jag sitta och ta emot samtal, aaaaaah, hur ska det gå!?

fick svar från västerås och grafisk formgivning/projektledning i Visuell kommunikation. ska dit på workshop 29-30 November med  arbetsprover: jag ska visualisera siffran 2 och bokstaven Q (?).
vaaarför ska allt vara så krångligt, varför kan inte jag vilja plugga nått sånt där som man bara behöver skicka in betygen för och sen är det klart! iställer väljer jag bara utildningar som är svåra att komma in på, som inte ger jobb i framtiden eller som inte blir godkända.
men varför ta den lätta vägen liksom... :)

idag hittade jag världens snyggaste mobiltelefon! jag vet inte vad det är, men nu när man jobbar för ett mobilföretag så blir man helt sugen på att skaffa nytt själv! man kanske borde slå till och ge sig själv en julklapp i förskott:P

image7
ge mig nu!! :P

usch, den här hösten känns precis lika stressande som hösten brukar vara :/ alla problem hopar sig och sakerna att hinna med läggs på hög. konserter, lucia, workshop, kalas, jobbet mm... varför lyckas jag aldrig ha tid för att bara slappna av? och har jag det, så blir jag rastlös. nej, man blir aldrig nöjd, det är bara att konstatera.

fyfaaaaan!!

ingenting i mitt liv kan bara få gå som planerat, vekligen INGENTING! mamma säger att det är så livet är,.. jaha, vilken upplyftande tanke, det är såhär livet kommer hålla på alltså?

Tapetseriutbildningen kommer inte starta till våren. anledningen till det vet jag inte, bara det att den inte blev godkänd av KY-myndigheten. det som är positivt med det här är ju att jag faktiskt ska till thailand, och att jag kan stanna där precis så länge jag vill! och det tänker jag göra, så länge det är möjligt, och jag ska kämpa för att vi ska åka över till Australien eller Nya Zeeland, god damn!!! resan är mitt enda hopp på en bra vinter/vår.

när jag fick beskedet om utbildningen så började det självklart snurra runt i huvudet, fram och tillbaka.
1. FAAAN, vad ska jag göra nuuuu?
2. Herregud, ska jag behöva jobba på tc till nästa höst?
3. Borde jag kanske åka som au pair, och isf var?
4. ska jag söka jobb utomlands?
5. ska jag börja i västerås om jag kommer in där?

visst, au pair i england vore jättekul, men det känns tveksamt att någon familj vill ha en au pair i bara en månad.
Au pair i Nya Zeeland vore hur häftigt som helst, men då måste jag åka ett år... och ett år är en lång tid. jag beundrar de som är 100% på att de vill vara borta så länge, jag önska att jag kunde vara lika övertygad. men dit kommer ingen och hälsar på, jag har ingen chans att åka hem som jossan kommer göra emellanåt, och tänkt om jag kommer till en hemsk familj? nee, då åker ja hellre över dit i 1-2 veckor efter Thailand.
utbildningen i västerås känns väl sådär, vill mest komma med till workshopen där dom väljer ut vilka som kommer in, söka jobb utomlands är ju inte det lättaste heller... nee, allt känns bara så jävla komplicerat och risken är att det tar så lång tid tt få till nått så att det inte är någon tid kvar att göra det på. och sen är det sommar, hultan, sol och bad och då är det bara att börja om. och sen ska jag ju faktiskt söka skolor inför nästa höst i april så då behöver man ju vara hemma och fixa med det.

såååå, efter detta långa inlägg har jag bestämt mig: jag åker till thailand och sen utgår jag från det!



You don't know what love is, you just do as you're told...

hej hallå bloggen!

skööönt att det äntligen är helg, en riktigt slapp-helg för min del:)
gick iofs upp 10.00 imorse för att åka till golfbanan och ta en ägg-bild, men från och med nu blir det soffliggande!:D

igår var jag hos johanna på förfest:P det var väldigt trevligt, lite tjejmys först innan killarna kom. det lockades hår, målades naglar och snackades om killar såklart ^^ sen kom niklas, blom, jonatan och tillslut henrik och då blev det lite mer liv i luckan, haha! johannas gamla dans-mix letades fram, vinet dracks upp och sedan skjutsade jag iväg folk till statt, precis som det ska vara!
när jag kom hem var jag så sugen på att se Moulain Rouge (den gick i tisdags, men jag somnade ifrån det sorgliga slutet).
och den var precis lika sorglig som jag minns den! och Ewan McGregor är så bra, jag blir lika kär varje gång, suck:)
sen kunde jag somna lugnt efter att fått ha bölat lite, hahaha!

trodde att jag skulle få håret färgat, men tydligen har inte min mor tid idag så det får bli imorn efter fotokursen. har tänkt mig slingor i olika chokladbruna toner, den mörkaste ska vara nästan svart. hoppas det blir bra:) och luggen får sig en liten toppningn också, såklart.
ska bli skönt när fotokursen är slut. alltså, det har ju varit roligt och så, och jätte lärorikt, men det är så jobbigt att behöva åka in till örebro för 3 timmars kurs på söndagseftermiddagen. söndagen är ju slappdag, och det är då man får tid att göra allt man inte hunnit med under veckan. nu har ju inte jag haft den tiden, med andra ord ser mitt rum ut som ett slagfält...

och jag tycker faktiskt att Columbus är bra, och Vy från ett luftslott OCH Våga vara rädd:) så hoppet kanske inte är ute för Sveriges största rockband, inte än!

En anna tid i samma land
samma gamla rädsla
samma namn
från kalla krig till varma vintrar
svarta hål
Du står i frontlinjen igen
allt allt allt kommer till den
som vågar vara rädd

BCA, ESC-B, follow-up, A1, S1 eller 1p????????

shit, jag blir helt knas av den här utbildningen. jag har så många förkortningar, kortkommandon, escapesidor mm i huvudet nu så jag är snurrig, och det har bara gått 3 (!) dagar...
fick iaf sitte på medlyssning en timme idag, skööönt! fick sitta bredvid en himla trevlig kille, per hette han, som visserligen inte hade hand om fakturafråga men vafan... han fick iaf en beställning på 8 mobila bredband när jag satt där, så hans provision var nog rätt okej när han gick hem för dagen:P
imorgon ska vi fprtsätta med olika fakturafrågor, och redan om en vecka ska vi ha prov på den mobila delen:S

idag va jag nere på stan och köpte fotopapper, måste skriva ut bilderna jag ska ha med på söndag då kursen avslutas! har tvingat brorsan att lova att han hänger med och fixa golf/ägg bilden på lördag också, måååste ha en äggbild til att välja mellan... skickade även iväg en skolansökan idag, till västerås och "Visuell kommunikation"-utbildningen. men vi får väl se, är mer sugen på tapetseri, haha:P

snart är det grey's, räddaren i veckan! så skönt att det är på onsdagar, just den dagen som veckan vänder på och man inser att det bara är 2 dagar kvar innan helg, tjoho!!:D
och imorgon är det fika med ett par sötnosar (och arbetspolare, hehe) det är ju alltid ngt att se fram emot ^^

usch, har världens blåsa i munnen från currykycklingen:S måste nog trösta mig med lite m&m's, hahaha:D

tjing

malin <3 tc

då var man "äntligen" en del av transcom då! det var den längsta dagen i mitt yrkesliv tror jag... det var ju inte så värst kul att vallas runt som får bland allt folk som stirrade lite hånfullt. och alla dessa raster, vad skulle man göra under dom egentligen? det blev kaffe och bensträck, kaffe bensträck.. men på något sätt känns det ändå inte så jobbigt, utan nästan lite kul och utmanande. jag kommer vara stol över mig själv när jag kan ta emot samtal och svara på alla knepiga frågor, för det verkar inte så jekla lätt. och sen är det ju alla söta killar som jobbar där, dom kunde jag ju inte undgå att missa :) så ngt positivt kan väl komma ur det här! ^^

men allvarligt! vad har hänt med kent? jag blir lite ledsen faktiskt, och jävligt besviken. jag vet att man inte ska ha för höga förväntningar, och jag vet att man inte heller ska såga en skiva efter första genomlyssningen, men jag känner bara såhär: hade jag velat lyssna på synthmusik så hade jag gjort det för längesen, och då hade jag förmodligen aaaldrig snöat in på kent. någonsin.
så varför snöar då dom in på synthspåret, tell me why! okej om det bara vore på en låt, MEN DET ÄR JU PÅ ALLA!
usch, jag har sorg....

nu är det dags att jobba lite hårt med bilderna jag ska ha till fotokursen, är dags att visa upp allt på söndag och då måste det ju vara någorlund bra iaf. orkar inte riktigt egentligen, känner mig zero kreativ, men det måste göras.
till dom bittra tonerna från Tillbaka till samtiden kanske jag iaf kan få till något konstnärligt.

En gång i framtiden ska
jag glömma
hur otäckt långt jag var beredd att gå
i din närhet
Jag upprepar ett löjligt mantra
Jag ser mig aldrig om

gött med helg;)

idag kom jag hem från johanna och skövde. petra och jag har varit där hel helgen och hälsat på, och det har varit hur kul som helst!
för det första imponerade johannas boende helt sjukt mycket! så som hon har det vill jag också b när jag ska plugga, i ett jättefint gammal hus medd mysig inedning och 4 andra tjejer som du kan äta frukost med:) dit åker jag gärna tillbaka ^^

just nu sitter jag och försöker tycka att mina krystade äggbilder är bra.


fan, jag borde inte vara så hård mot mig själv egentligen... men jag känner bara att bilden ser så jävla löjlig ut, helt tillgjord. fast samtidigt tycker jag att den är snygg, fina färger och fin kontrast med ägget. äsch, wtf, det är väl meningen att man ska lära av sina misstag? man kan ju få bra anv'ndbar kritik, hopas på det :)

och imorgon ska jag börja jobba :/
det känns inte så braaa....

McDreamy-day!

sitter här och väntar på grey's anatomy... självklart så var det ett superspännande program just när jag var borta, var nästan påväg att ladda ner programmet jag missat, men jag hoppas att man får se någon slags repris i dagens program:)

idag har jag jobbat stenhårt med min äggbild, som jag tyvärr måste ta... snacka om att man får spärrar i huvudet när man vet att uppgiften måste vara klar inom 2 veckor! men jag får väl försöka låta kreativiteten flöda:P har kommit en liten bit på vägen nu iaf...

var på stan med petra idag också och planerade inför helgens resa till skövde. vilken lite party-pingla, haha! det är så kul att prata med henne, kul att folk växer upp och att man inte växer ifrån varandra utan istället mot varandra!
jag gick hela tiden och tittade på barnsaker; söta nappflaskor, leksaker och kläder. vad kan det betyda?:S Petra sa att om man ofta drömmer om ormar så kan man vara med barn, tur att jag inte drömmer om ormar då ^^

imorn vankas det packning iaf, ska ta fram LILLA resväskan:P måste ju ha lite valmöjligheter när det är dags för utgång i skövdööö:D

nu måste jag kolla lite på Bonde söker fru, ena killen är ju skitsöt!!!

tjingeling;)

hemma igen!

ja, nu är man hemma, och det känns lite smått overkligt att vi, bara för 2 dygn sen, var och kollade på Big Ben och Tower Bridge, irrade runt på Londons gator och på Camdens marknad mm.
Resan har iaf varit underbar, med en del undantag såklart:P Tex vårt vandrarhem, med fuktskador i taket, 2 tyskor i samma rum, ihoptejpad heltäckningsmatta på rummet osv.... Men hur ofta var vi där liksom?! så skit samma, det var billgt iaf!:P

vi hann med så mycket under dom där 4 dagarna, det är nåstan otroligt faktiskt hur mycket vi gått, åkt tunnelbana, fikat i parker, shoppat, festat och garvat år fula människor:P självklart hann vi inte med allt vi ville, men det vi hann göra var skitkul! De typiska turistgrejerna vi gjorde var att gå på Mdm Taussauds, se Big Ben och Tower Bridge. Saker vi gjorde som inte var lika turistiga var att hälsad på i Jossans hem (skitsött trevåningshus med typisk tegelfasad), åka på marknad i Camden och festat på Bar Fly (där bl a Sugarplum spelat innan dom blev kända!).
Vädret var jättebra för att vara England, inte regn en enda dag och stundtals tittade t.o.m solen fram! det var varmare än i Sverige, man behövde inte ha jacka på sig vilket var sköönt med tanke på hur varmt det var i tunnelbanan! vi drack latte från Starbuck (och ja, dert är den godaste latten jag druckit) vi åt mackor från Pret a Manger, vi shoppade på Oxford Street, Regent Street, Carnaby Street och vi posade med Leonardo di Caprio inne på Madame T :P

sen spenderade vi ju även massor med tid med Jossan vilket var halva oraken till att vi åkte dit ^^ 
det var skitkul, kändes som att det bara var några dagar sen vi träffade henne sist! det blev en hel del interna skämt, lägesrapport från Kga, flörtning med servitrisen på fikastället i clapham common, mer snack om sverige och hur organiserat vårt land är mot england. och en massa mer:D

känns konstigt att vara hemme igen, men skönt också. det var ganska jobbigt att aldrig få sova ut ordentligt, vi sov varken länge eller bra i dom där militärsängarna på vandrarhemmet!
måste söga att det är oerhört modigt att ge sig iäg ett år sådär, känner att jag själv är lite för feg just nu för det. har hittat en bra organisation dom förmedlar svenska Au pairer till Nya Zeeland, kan vara ett alternativ! men då måste jag stanna ett år, och jag vet inte om jag är redo för det just nu.. vi får väl se, kanske drar iväg om jag inte kommer in på någon skola nu til våren:)

kisses

london

det är helt sjukt, men jag tänker på London hela tiden! och tänker jag inte på just resan så tänker jag på saker som påverkas av att vi åker, typ att jag missar solosången, vad jag ska packa, att jag måste passa på att ta promenader dom sista dagarna innan jag åker osv...

jossan har fått vår planering, och den del passade medan annat inte passade:P men det löser sig säkert när vi väl kommer fram, vill ju träffa henne så mkt som möjligt så vi får stuva om lite i almanackan helt enkelt, haha!

var i örebro igår för min andra fotokurs. det var skitkul, vi pratade porträtt, uppbyggnad av bilder, former och riktningar, färger, känslor och en massa annat som får en bild att påverka åskådaren:) skönt att bli lite pepp nu innan resan, kommer ju bli en hel del fotografernade där:P
efter kursen stannade jag några timmar hemma hos elin:) vi rensade ut syrummet, ojade oss över gamla fula kläder som vi inte kunde fatta att man frivilligt köpt, jag snorade och nös av allt katthår. sen gick vi ut med Doris, köpte en JÄTTESTOR godispåse på pressbyrån och gick hem och tryckte i oss:P ååå, kom på att jag har lite kvar, mums!
sen tog jag min silvergrå fara hem till Kga igen, kollade lite på Sandras S&Tcity-box och somnade in med näsduken i handen...

idag har jag varit ute med kameran lite för att forografera flugsvampen vi har på går'n. dom kan faktiskt vara riktigt fina, knallröda med små vita prickar:P det blev en det fågelbilder också, hahahaha, vilken naturfotograf jag börjar bli!!! kanske dags att börja fundera över bildserien jag ska ta i London istället^^

nu kom mamma hem, dags för lunch!!

tjingeling