It ain't easy to behave in the spotlight

shit, det är två veckor sedan jag skrev här! Tiden går och jag har så mycket att göra hela tiden, så jag hinner helt enkelt inte!

I veckan har vi repat, repat och repat. Var helt sjukt utmattad i mitten på vecka och trodde aldrig att jag skulle klaar av att ladda tills på fredagen, men sen vände det och jag blev piggare och piggare. Så i fredgas var det äntligen dags för Konstnatte, ett evenemang som drog runt 300,000 personer till Öland i år.

Vi hade en 40 minuters lång föreställning med tema på etnisk sång, afrikans och modern dans och storytelling. Vill man se slutnumret på föreställningen kan man gå in och kolla på ölands musikteaters hemsida och klicka sig vidare till vår myspace-sida!

Det var sjukjt kul att uppträda, vårt första riktiga framträdande med klassen. Vi gjorde två förställningar, och de gick skitbra båda två! Var väl runt 80-100 pers som kollade varje gång, vilket betyder att hela Liedbergssalen var packad!

Idag har vi varit i Kalmar och på Högalids folkhögskola och kört föreställningen för dom. Till jul ska vi sammarbeta med deras musikklass, och det här var första mötet med dom eleverna. Det var hur kul som helst! På onsdag kommer dom hit och har musikcafé, ska bli superkul att höra dom sjunga och spela och se om dom är bra eller inte, haha:PTydligen hade vi imponerat på dom idag iaf, det känns bra!

Den ähr veckan är full av saker att göra också, imorgon åker vi till Växjö och regionteatern för att se en provföreställning av en pjäs som har premiär på fredag, skriven av Jonas Hassen Khemiri. Sen ska vi få en rundvandring på teatern och så. Ska bli superkul, värsta lilla utflykten med da class, hehe:P

Nu är det snart dags för middag, korvstoganoff blir det tydligen, mumma! Ska senar knåpa ihop ett litet info-blad som vi ska skicka ut till företag och andra intresserade, så vi kan börja få lite sångjobb, luciatåg mm inplanerat. Måste börja tjäna pengar!

maskerad och Arn

ikväll har jag varit inne i Kalmar med Lova, Sebbe, Julia, Elisa och Tove och kollar på Arn! Eller ja, Elisa och Toce kollade på Batman och vi andra kollade på Arn :) Den var bra tyckte jag, lik den första filmen såklart, men ändå snäppet bättre. Men självklart var det tvunget att diskuteras en del om skådespelarinsattserna efteråt, musikteater-elever som vi är:P

I fredags var det maskerad-fest! Temat var Dig själv år 2038. Skitvårt tema faktiskt, så svårt att komma på vad man skulle kunna vara när man är 50. Det tog ett tag innan jag kom fram till mitt framtida kall, men tillslut beslutade jag mig för att bli buddistisk munk :P Köpte ett par orangefärgde gardiner på kupan som jag virade om mig, och ett par strumpbyxor somn på mitt huvud skulle föreställa en flint. Och ett par flip-flops på fötterna såklart ^^

Festen var jätterolig faktiskt! I vanliga fall brukar maskerader alltid sluta med att folk tycker att det är för pinsamt att spöka ut sig, men här hade alla verkligen ansträng sig ordentligt! Pris för bästa utklädnad vann Julia, som var utklädd till hälften man-hälften kvinna. Det såg sjukt otäckt ut, på ena sidan hade hon lösögonfrans, rött läppstift, lockar, magtröja och kjol. på den andra sidan hade hon backslick, skäggstubb (som såg sjukt verklig ut!!!), skjorta och finbrallor. Såååå bra!

Nu är det party in da building, men jag ska gå och lägga mig:) Eller föresten så vet jag inte om festen lever ännu, festerna här brukar ju dö ut runt halv 12 så man vet ju aldrig....

Längtar som fan till nästa helg, med GBG och hemresa:)

ps. Christian Bale spelar jum-jum i Mio min Mio, hur konstigt är inte det då??? .ds

gitarrkurs!

Idag hade vi första gitarrkursen, och det var jättekul! Jag snikade mig in på två av lektionerna, den för nybörjare och den för mellanbra, eftersom jag inte riktigt visste vilken jag passade in i. I fortsättningen ska jag iaf gå i mellangruppen, kan ju ändå en del ackord och det kändes som jag hängde med bra där!

Idag på kören jobbade vi fram ett förslag till hur vi ska framträda med en afrikansk låt på konstnatten. Vi kom på rörelser och vilken form låten skulle ha när det gällde verser, refränger och trumkomp. Ska bli hur kul som helst att göra det! Vi sak förmodligen ha två låtar med, och den en kommer jag isf spela djembe på, så det ska också bli superkul :) Men det är mycket som är kvar att planera och fixa med, bara 2.5 vecka kvar liksom!

Blir irriterad på min röst också, den beter sig inte som den brukar. Är fortfarand hes efter att jag var sjuk, och det verkar aldrig gå över... Det går bra att sjunga normalt, men när jag ska upp på dom högre registren så blir det bara väs. Alla i klassen håller på å bli sjuka nu också, så det skulle inte fövåna mig om man får en släng av det igen.
Det är ju så irriterande, för det är ju sången som jag "ska" vara bra på, det är den man vill kunna söka lite skydd hos om allt det andra skiter sig. Bläh.

Längtar iaf supermycket till Göteborgsresan, ska vli så kul att gå på föreställning och att få se Operan innifrån. Och det ska faktiskt bli skönt att komma hem lite, och komma tillbaka till verkligeheten... :P

helga'

då var det söndag, det känns som om det vore igår jag tänkte så sist.
Helgen har spenderats med shopping till stor del. Först på röda korsets second-hand affär "Kupan", och igår inne i Kalmar där jag köpte örhängen och strumpor :) Gick åt en el pengar, så idag fick jag ångest och satte mig och gjorde en budget för att se hur mycket pengar jag kan göra av med varje månad!

Ikväll ska jag ändå bränna lite med pengar, då ska vi in till Kalmar och kolla på Arn och käka popcorn!!! Vissa ska kolla på The dark knight istället, hade velat se den också men det blir lite väl dyrt det... Har typ sett 4 filmer på bio den här sommaren, det är fan rekord!

Igår var det fest, men jag sparade vinet inför nästa helg, vi hade så kul ändå :) körde djungeltelegrsfen, en lek som jag måååste lära ut när jag kommer hem :P har inte garvat så mycket på flera månader!

nu ska jag läsa lite i min begagnade bok som jag handlade på kupan, haha:P Törnfåglarna, en riktig klassiker!

tjingeling

shit vad veckorna går!

kan inte fatta att det är fredag imorgon! 2 teaterlektione har vi, sen är det helg, och sen börjar snart en helt ny vecka. Det går så fort, man kan inte fatta det. Jag som intalade mig innan jag började här att jag verkligen skulle ta vara på varje dag och ta in allt vi lär oss, men det är skitsvårt att hålla fast vid det, allt bara rullar på.

Idag hade jag min första riktiga sånglektione. Fick en låt (Pity the child ur Chess) som är så sjukt hög, högre än vad jag någonsin sjungit, jag kanske kommer upp på den höjden på uppsjungningarna, men mer är det inte. Hur ska detta gå :S det värsta är att jag ska sjunga den för henne som om det vore på en konsert nästa gång vi ses (om tre veckor iofs, men ändå!). Hon sa att jag fick ändra lite om jag tyckte det blev för pipig, vilket det ABSOLUT kommer bli,k men jag vet inte hur jag ska ändra den... Gör man om melodin blir det ju liksom inte samma låt, sänker man hela låten blir början så låg, och jag kan liksom inte komma på några andra sätt att göra! Gaaaaaah! Blir galen av att tänka på det, får försöka att tänka bort allt...

M;en en sak som är bra är att hon spelar in lektionen, så man kan lyssna på alla övningar man gjorde och göra dom igen när man övar själv. Jag ska på nästa lektione också påpeka vad jag tycker låter dåligt när jag gör övningarna och även fundera på hur jag sk göra istället för att förbättra.

Imorgon har vi två teaterlektioner, då ska vi visa/läsa upp våra sagor som vi jobbat med under veckan. Min och Hildas blir bra faktiskt! Vi har med djembetrummor och sånna där julbjällror som ska låta som en orm, och sen flöjtliknande sak som gör visselljud, skitkul!:P Får se om vi kommer använda några av berättelserna senare när det är dags för konstnatten, ska ju ha lite etno-tema då så det kanske kan passa :)

Snert blir det film hos några i klassen, kan vara gött eftersom jag inte riktigt vet vad ska göra annars ikväll förutom att tänka på låten...

tjingeling!

örk

hungrig är jag. hade dans för snart 1.5 timme sen, och det gick ganska pissigt. Blir så förbannada på alla pa de bouréer och pliéer och allt vad det nu heter, när man inte få till dom! Som tur är hade vi kör idag, där känner jag mig iaf hemma:) Håller på lite med olika etniska sånger, och nån annan 60-talslåt som är ganska roliga. Alla är så duktiga också, så det går fort för oss att lära in!

Ska plugga lite på sagan/berättelsen som Hilda och jag har fått jobba med. Det är en saga från Nigeria (har jag för mig) som typ handlar om att man inte ska utnyttja den som hjälper en, att man inte ska vara otacksam och så. Ska försöka ö'ra mig den uttantill så gott det går tills imorgon, får se hur det går...

Ikväll blir det även bastu, längtar till det :) Den här dagen har inte varit helt toppen, jag har kännt mig ganska irriterad hela dagen och varit lite nere. Kanske kommer en period av det nu, när allt varit så toppen hittills liksom. Men då får det väl vara så, det måste ju komma motgångar också :) Och när jag lär mig att göra den där satans piruetten ordentligt, då ska jag jubla och vara riktigt stolt över mig själv, hah!

Snart mat nu, magen kurrar :)