djembe, kongo, bongo

idag har vi lärt oss spela på djembe trummor, och fler trummor som jag inte riktigt vet vad dom heter :) det var ganska svårt, en del rytmer ställde till det rejält för en! Men tillslut fick vi ihop alla rytmer till en låt, och det var väldigt häftigt att få höra hur allt helt plötsligt bara passade till varann :P

Vi utnyttjade vår nya kunskap till att spela in en "afrikasn" låt i studion.
Vi fick i läxa på studiotekniks-lektionen att spela in något som vi kan använda och mixa på onsdag, och det passade ju jättebra att göra det nu! Känner att jag faktiskt har lite nytta av min mediala bakgrund nu, tro det eller ej ^^ Protools, som är det program vi använder, är ganska likt det vi hade när vi redigerade radio på skolan, så jag har ett litet övertag, höhö:P

Vi har även övat på vår dikt som vi ska framföra imorgon, scary :) kent andersson, som har skrivit dikterna vi nu jobbar med, han skriver faktiskt väldigt fint! Den dikten vi har är kanske inte den finaste, men den är ändå spännande att jobba med.

Hade också första sånglektionen där vår sånglärare direkt upptäckte ett fel hos mig, haha. tydligen drar jag in tungan lite när jag kommer upp på höjden och spänner på så sätt halsen, så det ska jag jobba bort. men annars hade jag ett bra register och mycket bra resurser att jobba med, GÖTT DÄ! :D

Tog en bastu med litte folk nyss för att slappna av efter denna ack så hårda dag  :) Blev svinvarmt där på översta sittplastserna efter att det slängts vatten på alla i hela bastun. feeling hot hot hot!

Nu ska jag nog ta mig en liten kvällsmacka, och hänga i käket här på Norra flygeln ;)

tjing <3

info

adressen jag har här på skola är:
Skogsby Ölands Folkhögskola 140
38693 Fräjestaden

ifall nån skulle vilja skicka nått menar jag :) vill man prata med mig kan man ringa till min korridor, men då måste vi ju förståss göra upp en tid så att jag svarar och ingn av de andra som bor här, hehe:P

PUSS

hosteli host

har blivit sjuk. det känns så jäkla typiskt, första veckan liksom! väntar bara på att alla andra också ska bli det nu så att jag inte behöver vara den enda som går runt och hostar och snörvlar och är hes. Det värsta är verkligen irritationen i halsen, jag hostar hela tiden och kan INTE sjunga, inte alls. Och det är jävligt trist när man pluggar musikteater!

I helgen har det varit fest mest hela tiden. Köpte ett baginbox, och det räckte som tur var! ett baginbox - två dagars fest ^^
idag är alla slappa och kollar på film eller spelar piano (jag!) läser böcker och käkar pizza. ungeför som hemma en bakissöndag:P Har precis bokat tåg till tillbaka resan helgen som jag kommer hem. 450 kr blev det, så satans dyrt! kollade på biljetter till höstlovet för ett par dagar sen, och det skule gå på 700-800! men som tur är så bor jag i samma korridor som en örebroare som har bil med sig, så både therese och jag ska åka med honom hem på höstlovet. GÖTT, blir ju ingenting i bensinpengar om man delar 5 pers!

imorn börjar en ny vecka, så trist bara att jag har ont i halsen. får se om jag kan vara med på fysträningen och dansen. dansen känns iofs som ett måste, så jag får försöka med det ändå.

Nu är det snart dags för tvätt! så vuxen jag känner mig, ujuj ;)

utflykt

idga har vi varit på skolutflykt, ni vet sånt där som man gjorde i trean, ut i naturen typ. Naturen vi besökte idag var allvaret, och det var enorm! Som en svensk savann ungefär :) vi besökte även Långa Jan (en 44 m hör fyr på Ölands södra udde) där vi kollade på fåglar och sälar. Sen åkte vi även till en forntidsby och en jättefin sandstrand! Där hade vi lagtävlingar som gick ut på att man skulle bygga något i sand som relaterade till ordet spår. Vårt lag gjorde två händer med en spåkula emellan, väldigt fyndigt tyckte vi:P men allal ag fick 7 p, så ingen vann och ingen försvann :D

snart ska vi i klassen ses och ta en fika, vi brukar få fika vid halv 8 men idag skulle det tydligen inte bjudas på något så vi får ta saken i egn händer!

onsdag

har kommit fram till mitten av veckan, och idag fick vi vår första teaterlektion :) vi gjorde inte så mycket, men det var tillräckligt svårt för det!
Först skulle vi komma fram bakifrån en skrämvägg, kolla på alla i klassen som satt i en ring på golvet och skapa ögonkontakt, ställa oss i mitten och säga vad vi heter och var vi kommer ifrån, sen gå tillbaka och kolla en sista gång utöver alla och se så dom har förstått. inte så svårt kan man tycka, men jävligt nervöst!
Sen fick vi en känsla, och så skulle vi göra exakt samma fast med den känslan, och ist för namn och ort skulle vi säga vilken väg vi bor på, haha!

vi har även haft fysisk träning idag, Core blev det, med en instruktör som jobbar på nordic club i kalmar. svinjobbigt!
men sen fick vi lite avslappning på det vilket var gött ^^

ikväll ska vi spela brännboll med skolan, får se om det går lika bra som det gick med fotbollen igår... imorgon blir det utflykt till södra öland, bla till långe jan (som jag iofs redan varit till) och lite annat jox. Kommer tbax 20.00 på kvällen, blir en lång dag.

nu ska jag försöka kolla vidare på stjärnorna i psykbunkern, om internet bara inte skulle vara så seeegt.

Puss på er alla <3


öland!

nu sitter jag här på ö-land och har äntligen fått igång internet, efter typ en halv dag...

Har hänt så sjukt mkt de här två första dagarna så jag vet inte ens var jag ska börja! Allt från att träffa nya klassen och allt annat folk här, till att flytta in och sova i ett nytt rum med en helt främmande människa, en mamma som stortjöt när hon sa hejdå (jag tjöt jag med) till all information om alla lektioner, om skolan mm. Jag har så mycket information i skallen nu så jag blir tokig! Men imorgon drar det iaf igång lite lätt med fysisk träning och kör, det ska bli sköj ^^

Idag hade vi även fiiint besök från L.A (tro det eller ej!). Det var sing-and-songwritern Justin Hopkins (kanske du vet vem det är sandra??) som var här och spelade för oss på skolan, jag tyckte jag kände igen det lite faktiskt, och det var skitbra! Värsta sköna killen, som vår klass fick äran att ha ett littet chat med efteråt. Det vi alla frågade oss var väl varför han kommit till Ölands folkhögskola för att spela inför 150 pers, men det är väl nått speciellt med det här stället antar jag :)

Snart ska vi iväg och spela fotboll mot dom andra klasserna, jävel vad vi ska kicka ass! Känns bra med lite laganda såhär i början av terminen, haha!

Btw så kommer jag till 99% hem den 19 sept, den helgen då vi ska på studieresa till GBG. Ska på en föreställnig på tors den 18:e och på fredagen ska vi på studiebesök på göteborgs operan :P Sen bär det hemåt, can't wait!

Puss på er alla där hemma

ja tyar inte

ujujuj, snart är man smålänning, eller iaf boende i småland. känns litte skumt!
 har packat hela dagen, en sportväska med badlakan och sängkläder, två sportväskor med kläder (!) och en hockeytrunk med skor (!!!). Fattar inte var jag ska få plats me allt, med tanke på att jag bara får ett halvt rum att ockupera... Vill inte bo ihop med någon annan, vill inte! Sämsta scenariot: hon lyssnar bara på Carola, och på högsta volym. Hon inreder hela rummet i rosa. Hon kollar bara på romatiska kommedier typ Two weeks notice och hon röker.
Då har jag iaf mina snarkningar och mitt prat i sömnen att störa henne med, hoppas hon flyttar från mitt rum fört som fasen då!

Men det kan ju blir skitbra också, hon kan ju vara världens bästa och allt... kanske är bättre ändå att förvänta sig det värsta :)

Snart måste jag ta tag i allt smink, suck... Det är ju skitsvårt att veta vad man behöver ha med sig! Usch, vet knappt ens vad jag har där i all röra av foundations, ögonskuggor, pennor och borstar.

Veckan har även ägnats åt alla mina vänner och åt släkten.  måndags blev det fika på Paris med Madde och Carro. I tisdags och onsdags var vi barnvakt åt Viggeliviggen, och på tisdagskvällen blev det dessturom bak med Jossan, Sofie och tvillingarna. På onsdagen kollade jag på X Files: I want to belive med Madde och Carro, igår var jag hemma hos Ann med tjejerna och kollade på Hair och drack te och käkade kärleksmums och idag har vi varit hos mormor&morfar  och ätit kalvdans. Resten av dagen kommer ägnas åt packning och fixande med min nya dator (som jag skriver på just nu!!) men imorn blir det fika på dagen med Petra&Johanna och sen lite qualitytime med Maddusen! Ujujuj, det gäller att vara effektiv här.

Igår hade jag min första konfrontation med Polisen.
Fick skjuts av Ellinor hem från Ann, och när vi svängde in på min gata hade vi en bil bakom oss. Men eftersom det var mörkt så såg vi inte vilken typ av bil det var, så vi trodde bara att det var nån som bodee på gatan. När Ellinor blinkade in att hon skulle stanna vid vårt hus så blinkade bilken efter oss också, så vi trodde han skulle köra in på vår uppfart. Jag sa därför år Ellinor att köra fram så hon stod framför grannens uppfart, så så gjorde vi. Men inte körde bilen in, utan han stod fortfarande och blinkade. Jahopp tänkte jag, det var väl fan att det var hos grannen han skulle in. Aja, han får vänta.
Vi gav varandra en kram och då såg jag någon komma gående utanför bilen, i uniform och med ett blåsinstrument i handen.
Polisen hade alltså följt efter oss hela gatan, bara för att kolla körkort och göra ett satans blåstest!
snacka om att det inte är så mycket folk ute i svängarna en torsagsnatt...

Så gick det med det, hej hopp. Och Ellinor verkade klara sig från att bli av med körkortet, för jag så henne åka härifrån :P

6 dagar

Idag (06.00 imorse) slutade jag på jobbet. Nu ska det packas och inhandlas och träffas folk det sista innan jag drar!
Släkten fick jag en rejävl dos av, lite mer än vad jag hade tänkt mig kanske, när vi hade kräftskiva hemma hos oss i lördags. Vi sjöng snappsvisor, vi sög på kräftor och Viggo körde party-trick med hattarna, haha! Imorn blir det bio med ett par av mina darlings, och på lördag fika med några andra :)

I söndags var det date med sandra, och vi fick en massa fika så jag rullade därifrån sen! Det var kul att se och höra dig igen snuttis, det är alltid lika konstigt när man inser att du är på andra halvan av klotet... Men snart ska ju jag till andra halvan av Sverige, kan säkert på sätt och vis kännas lika långt hemifrån.

Har inte riktigt fattat att jag ska flytta än. Det känns mest bara som en liten semester som jag ska på, och efter en vecka kommer allt vara som vanligt igen. Men jag får tänka som Lars, att nu har jag ett år att bara götta mig igenom, bara träffa en massa nytt folk och ha kul och göra det jag tycker mest om hela dagarna! Och röka lite gräs också, om man får tro honom... :P

Nej, nu måste jag klä på mig här, ska snart åka med mamma till öret och köpa dansskor och lite cd-lådor m.m från IKEA.
Och ikväll kommer min lille prins Viggo, då ska vi leka med lego, käka godis och mysa i soffan :D

14 dagar

14 dagar tils jag tar mitt pick och pack och flyttar till öland. 14 dagar tills jag får en ny adress för ett år. 14 dagar tills jag cyklar i skogsby iställer för karlskoga, åker buss till kalmar istället för örebro och dransar&sjunger&spelar teater om dagarna istället för att jobba på HL. 14 dagar!!!

Plockade fram lite sängkläder och lakan idag som jag ska ta med mig, är väl dags att börja tänka på sånt nu kanske... Vill ju egentligen vara jätteentusiastisk, men just nu känns hela projektet med att packa väldigt långt bort. Det hela beror på den där jävla datorn! Hela grejen gör mig så irriterad att jag inte orkar med allt annat, suck.

Hade ju beställt en dator från NetOnNet som verkade skitbra! Men när det hade gått 2 veckor sedan beställningen och jag varken fårr orderbekräftelse eller nånting så börjar man ju undra. Och jag hade ju redan betalat, så min dator ville jag ha! efter att ha mailat till deras kundservice fick jag veta att datorn tydligen inte fanns på lager och troligtvis inte skulle kommma in nått mer heller. Så jag hade att välja på att ta en annan vara eller få pengarna återbetalade.
Så idag ringde jag in och sa att jag kunde tänka mig att ta en annan dator, som iofs var lite dyrare men där antivirus o allt ingick i priset, och be dom fakturera mellanskillnaden. men det kunde dom inte. så då satt jag och velade lite och funderade på om jag skulle ta en annan som kostade så mycket dom den jag beställt från början kostade. Killen i luren sa "Ja, det får du ju bestämma själv" Men hej och hå vilken entusiasm, och vilken vilja att sälja datorer!!
Irriterad som jag blev över att han inte ens försökte sälja in nån annan dator till mig bestämde jag att nu får dom fan betala tillbaka rubbet!

Har suttit och kollat på andra datorer hos andra företag idag, men jag vill ju helst inte köpa nått mer över internet efter det här... Ska vänta och se om jag får tillbaka pengarna under veckan, isf ska jag kolla lite i stan. Annars får jag slå till på nån nästa vecka på tisdga när mamma och jag ska in till öret. Blir ju lite stressad, vill gärna kunna greja lite med datorn här hemma innan jag flyttar!

Har även skickat iväg ett brev till PADI för att dom ska fixa till certifikatet (jag har maddes bild på mitt certifikat...). Vet att ja borde fixa det här för längesen, typ 3 månader sen, men bättre sent än aldrig som man säger ^^

Lite Puttefnasksnask också från helgen som gått:
- Bästa konsert(er): Håkan, Markus Krunegård och Teddybears STHLM.
- Snyggast: Maia Hirasawa med sitt snygga band!
- Godast: Päroncidern
- Roligast: Johan Nilsson, helt klart.
- Bästa citat (om en tant som gick ute med sin rullator :03.30 på lördagsnatten): "Vad går hon på? El eller?! Ja, hon går på solenergi, och nu har solen gått ner, så nu kommer hon inte heeem!!!"
- Jobbigast: Människan som ville ha Emelies och min pizza och som bara inte ville ge sig!/tele2försäljarna