En midsommarnatss dröm

Hej bloggen!

Igår blev det inga sju sorters blommor plockade och lagda under kudden, har slutat tro att man kommer drömma om sin käresta då. Däremot köpte vi blåklint på Kronis, sen tog jag mig mod och snodde lite prästkragar av grannen och komponerade ihop en fin bukett!



På dagen käkade vi den typiska middagen här hemma, med bara famlijen. Kom in i en häftig diskussion om fattiga länder, religion, pengar och skatter osv osv, precis som vi alltid gör!!! Jag vs. Peter&Pappa :P
Åkte en sväng till Viggo och Birk, jag hade tagit en massa kort när Viggo var på fotboll, så dessa fick dom på en cd-skiva :)

På kvällen kom Sofie och Kristin hit och grillade. Det bkev kycklingfilét, popatissallad, ananas, ost&kex och vin. MUMS, jag var så otroligt hungrig! Madde låg hemma och vilade, men runt 8-snåret hade hon vaknat till och kom cyklandes!
Vi stannade hos mig ett tag och vinade, men sen traskade vi iväg till Markus (eller rättare sagt Markus pappas hus) där det var en massa folk.
Det var ganska lugnt där, grabbarna kollade på kvarten mellan Kroatien - Turkiet och hejade på Turkiet eftersom Markus pappa brukar resa dit (?). Vi andra satt och snackade om allt möjligt, om jobb och skolor och boenden bla bla bla :D
Sandra och Sofia var där, det var skitkul för dom har man ju inte snackat så mycket med på sista tiden!
Tillslut fick vi plats ute på altanen, och där drog Kristins bror Andreas fram guran och imponerade mig och säkert många andra, han var skitduktig på att spela gitarr och det hade jag ingen aning om! Det är ju verkligen nått med killar som kan spela gitarr alltså, ujujuj, en sån skulle man ha! ^^

Så där satt vi, jag, Sofia, Sandra, Andreas med gitarren, Sandras och Sofias polare Maja och Julis alias Julskinkan :P Och sjöng en massa gamla klassiker, Lars Winnerbäck och Tomas Ledin och en massa annat! Vi hade två fulla pärmar med låtar att välja bland, så ni förstår ju att det blev en hel del allsång :)
Runt två avslutade vi festandet, lite tidigt kan man tycka på årets längsta dag, men så fick det bli! Somnade jäkligt skönt i min mjuka säng, och midsommar blev för ovanlighetens skulle inte så dåligt som det brukar bli. Tvärtom ganska bra :)

Ikväll blir det sex & the city med brudarna, popcorn och dricka, sen hem och sova fort som fan för jag jobbar 06-18 imorgon.... GÖÖÖTT

aaaah!

såå typiskt mig! har precis beställt en massa skivor från cdon.com och lyckats beställ 2 st av Känn ingen sorg för mig göteborg med Håkan. SUCK. Nån  som vill ha den i utbyte mot en kaffe på Paris kanske??? :P Kostade ju inte så mkt, men det är ju så irriterande sånt där!
Aja, 11 skivor blev det iaf (+ en extra håkan) och en bok för 9 kr (Martina-koden) ^_^

Idag var det förmiddagspass som gällde, 05.15 ringde klockan och det var bara att maaaasa sig upp. Käkade gott fikabröd på rasterna som tydligen kontoret skulle ha fått, men eftersom vi var de enda som jobbade idag så käkade vi upp det istället!

Imorgon är det midsommar, ooh så överskattade midsommar. Om det blir som idag så är ju inte vädret så lovande, ingen kubb i år heller med andra ord! Men lite jorgubbar kanske det kan bli, och chillgrill.
Ska höra med mina brudar vad de egenligen vill göra, så får vi se vad det bli :)
Blev medbjuden dit Lars ska eftersom jag beklagade mig så idag att alla jämt är så sega med att komma på var dom ska vara på midsommar/nyår. Men parfest med Lars och hans två kompisar + deras tjejer känns väl inte så lockande, haha!
gamla gubbar juh, vad är dom, typ 25-26 eller nått, HAHAHA!

igår pysslade madde och jag med våra fotoalbum medan jossan satt bredvid och var trevligt sällskap :P Madde blev galen av att hålla på med det där, tålamodet är på topp. inte :P Men jag jobbade på och hann göra 3 sidor ungefär!
Sen drog vi till henriks lägenhet där maria och sussie väntade, det var fotbollsdags! Vi hade laddat med popcorn, öl och dom hade laddat med ost, kex, dumle, saft och cola. Jag hade även mitt blågulrandiga linne på mig, obligatorisk heja-sverige-klädsel!
Men det blev ju inte så mycket heja heja, mest "Vafaaan gör han??!! Dom måste ju markera!!" eller "Men hallå ta bollen då! Herregud vad vi är dåliga nu!!"
Sverige förlorade med -
 mot Ryssland. RYSSLAND. Hur går det till, jag fattar verkligen inte...
Vi diskuterade det såklart på jobbet, och vi kom fram till att det berodde på att Ryssland pressade så högt, att vi har dåliga spelare (enligt Lars) men att vi ändå borde vara nöjda med att alltid kvalificera oss till mästerskapen eftersom vi ju faktiskt inte är ett så stort land.

Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska göra... Ringa runt till alla och prata om imorgon, kanske pyssla lite mer med albumet och...ja, röja lite bland mina skivor så jag får in de 11 nya fräscha!

Köpte även den där braiga låten med Prince of Assyria som download på Kning Disk :) Såååå bra är den!

ciao

work is life!

just nu känns det lite så. Är så sjukt osocial så det förslår! :P
Har jobbat 14-22 sedan i tisdags och imorn blir det tolvtimmars-pass från 18-06. Precis så jag vill spendera min fredag! NOT
Ska iaf fika med Madde på lördag och dra på fest på kvällen, får väl ta igen all den där osocialiteten och vara helt öööövertrevlig och prata med alla då!
ska bli kul att träffa susanna&jonatan som också kommer dit, kommer ju få ångest över att jag inte befinner mig i thailand iofs (eller så får jag inte det eftersom det inte har varit så bra väder där!), kommer iaf ha en massa roliga saker att snacka om och diskutera!

Igår när jag åkte hem från jobbet och kom förbi Björkborns Herrgård var det en tät dimma över vattendragen och gräsområdena. Det var så otroligt vackert, jag körde nästan av vägen (haha, nedå skoja bara, men det var väldigt fiint). Var tvungen att hämta kameran och åka tillbaka direkt för att ta lite kort! Vet inte vad det är, men dimma är jag svag för. Har kanske något med det mystiska och spännande kring det, och sägnen om att älvorna dansar när det är dimma.
Stannade 30-45 minuter och fick en hel del fina kort, spana in BD ^^

Fick även ett samtal från Broby Grafiska som undrade om jag ville komma på deras provvecka nu på måndag. Tackade såklart nej till det eftersom jag ska gå på Öland och dessutom jobbar då. Men inte utan ett litet uns av smärta. Är ju säkert hur kul som helst att vara med den där veckan och göra en massa fotoupgifter, snacka med annat folk som är skitduktiga osv. Och det är ju alltid kul och se hur bra/dåligt man ligger till och hur man mäter sig med andra. Men med tanke på att jag kom med dit som reserv så kan jag ju inte ligga så långt utanför gränsen, och det är ju ganska skönt att veta om jag ska söka nästa år, vilket jag troligtvis kommer göra. Är ju en galet bra skola, men just nu får musikteatern gå före fotot!

Ska försöka fördriva lite tid nu så man kan sova lite längre imorgon inför nattpasset! skönt trots allt att det är natt, värre nästa helg när vi jobbar dagtid 12 timmar på fredagen, kul att komma till jobbet innan alla dagtidsanställda börjar jobba, och vara kvar när de slutar vi 4. Så hårt.

ciao

heja sverige!

Så har sverige än en gång bevisat att vi är ett land att räkna med! Fattar inte varför alla ska vara så neggo hela tiden när det gäller landslaget, det duger liksom aldrig innan. Men sen när vi väl gör mål och  faktiskt vinner, då glömmer plötsligt alla förståsigpåare vad de sagt innan och jublar åt vinsten! Jag trodde iaf på minst oavgjort ikväll, och se hur bra det gick :)
Lyssnade på första halvlek och andra halva på jobbet. Radion stod på hela tiden och ekade nere bland maskinerna, hehe. Hade självklart hellre varit i Oslo och kollat på storbildsskärm, eller hemma, men det man får göra det bästa av situationen när man jobbar kväll :P
Heja Petter Hansson och Zlatan iaf som tog Sverige till segern mot Grekerna, JA JAG VILL LEVA JAG VILL DÖ I NORDEN!

Idag har jag inte gjort mycket mer än att jobba, gick upp runt halv 11 efter en lång natts störningsfri (haha, höll på att skriva stöningsfri) sömn! Har sovit ganska mycket den sista tiden, kanske ligger efter lite på sömnkontot?
Läste sedan nästan ut Mossvikenfruar av Emma Hamberg som är sååå bra, precis i samma stil som Linas kvällsbok, fast mer vuxen :P Ska läsa de sista sidorna ikväll, väntar på upplösningen! Absolut ett boktips för den som vill ha rolig och lättläst underhållning ^^ (garvade pinsamt högt när jag läste den, både här hemma och på bussen till Oslo)

Imorgon ska jag försöka städa mitt rum lite, dammråttorna lever loppa där, och jag ska göra ett grattiskort till kusin vitamin som fyller 29 år på måndag :)

I helgen blir det ett till kalajs, då fyller Niklas 20 och jag ska följa med Johanna på hans fest. Temat är toga, vilket betyder typ grekisk-romersk klädsel (vitt lakan och nått bälte i midjan får det bli). Mamma har köpt säkerhetsnålar som hela kalaset ska sättas ihop med idag, blir nog bra... typ.


Dött det är att jobba kväll, man har inget liv förutom att man sover, äter och jobbar... Men till helgen, då jeklar ^^

Tjingeling

Underbara Oslo :)

I fredags åkte jag till Oslo för att hälsa på Emelie&Alex! Glömde matsäcken hemma, men som tur var blev jag inte så hungrig som jag ibland kan bli, tog istället en whopper på BK när jag kom fram och inväntade Emelie som skulle komma runt halv 5.
Vi gick på stan ett tag, köpte vin och en halsduk/sjal, men mycket mer än så hann vi inte. Senare skulle vi möta upp Alex, Mattias och Brask, så vi drog oss hemåt och köpte med lite mat i form av kallskuret kött, sallad och potatissallad. Korkade upp och tog ett glas hemma i lägenheten, då fick Emelie även inflyttningspresenten jag hade med mig. Två kökshanddukar och en löpare från Hemtex i svartvitt, passade finfint in i lyan ;)

Sen drog vi till Vigelundsparken, ganska sent blev det, men vad gör det när sommarkvällen är så varm :)
Vigelundsparken är en stoooor park, det upptäckte vi ganska snart när vi kom dit! Jättestora grönområden, en massa fontäner, skulpturer och trappor och en massa, massa folk som var där och festade och grillade. Hur mysigt som helst! Det fanns t.o.m speciella soptunnor för engångsgrillar där, haha!

Vi hittar upp till Alex och grabbarna och är nästan framme när någon ropar till mig. Jag hör inte såklart, men Emelie hör att någon skriker "Öland" åt oss. När jag tittar dit får jag se att det är Karin och Maira. Från Ölands muskteaterskola. Här i Oslo, i Vigelandsparken, ca 5 meter från Alex. Det finns ju inte!!
Världens sammanträffande kan man säga!!!
Så de fick snällt flytta bort till oss så vi kunde snacka lite mer :) Var skitkul att träfffa dom, för man fick så bra kontakt när man var där och sökte, och sen blev det liksom lite tråkigt att man aldrig mer skulle få träffa dom.. Men nu fick jag ju det, och på bästa stället också ^^

När det började bli lite kyligt drog vi oss först hem till Olle, Mattias och Brask, sedan mot uteställena. Deras lägenhet låg lite mer centralt, men satans vad trångt med tre pers där, haha! Fast det funkar ju om man vill antar jag:)

Alex och jag kom inte in på nån bar såklart, eller snarade jag kom inte in! 20 års åldersgräns, hur löjligt är det inte... Och jag är ju så dålig på att smita förbi eller ljuga mig in!
Så kvällen fick ett lite småtrist slut, dessutom fick vi gå hela långa vägen hem till Nydalen. Det tog säkert en timme, jag skämtar inte!!! Jag har typ 6 skavsår efter den här helgen, det är helt sjukt...
Det är så dumt, för tunnelbanan slutar gå runt midnatt, och vi hade ingen koll på hur och när nattbussarna gick. Det var bara att traska på!

På fredagen fortsatte Emelie och jag vårt shoppande, det blev två kjolar och en tröja för min del :)
Det var musikkens dag i Norge just denna lördag, så vi fick se både livemusik och en massa dans i centrum. Det var en massa duktiga dansgrupper, mest hiphop, som uppträdda och både Emelie och jag blev supersugna på att dansa! Som tur är får ju jag göra det till hösten, med råge.
Vi käkade lunch i en park, en salamibaguette, vatten och körsbär, mums! I parken hade de smällt upp en storbildsskärm som de skulle visa EM-matcherna på, så vi bestämde oss för att dra dit senare på kvällen. Men först tog vi en promenix på Akers brygga, jag dreglade efter färska räkor och förbannade att det skulle vara så dyrt! Sen tog vi en paus med en Sundae glass med kolasås på en bänk i solen. Spanade in en massa hunkar i bar överkropp, måste väl vara det bästa med den här värmechocken, haha! "Oj! Vilken mage (dregel dregel)"

Åkte sedan hem, tvättade håret lite snabbt, köpte med oss engångsgrill, korv, pot.sallad, bröd, brie (mmm!) och plockade med oss vårt Pink Panther rosévin :) Sen var det bara att dra igen, till den där parken. Där satt vi med hur mycket annat folk som helst, så jäkla mysigt att alla verkligen drar ut och sitter å grillar och festar mitt i stan! Åt vår goda brie och bara njöt av livet!
Tidspoptimister som vi var hade vi ju trott att vi skulle hinna tills fotbollen började, men det gjorde vi inte. Tänkte att andra halvlek, det fixar vi nog!
 När det sen var dags för andra halvlek var det så mycket folk i kön, så vi struntade helt enkelt i det. Alex, Olle och Mattias kom en stund senare, så där satt vi alla tre  i gräset och snackad om allt och ingenting :D



Sen ville Emelie och jag dra ut, och killarna ville mest chilla, så vi skiljdes åt.
Gata upp och gata ner gick vi, men eftersom det är 20 överallt så kom jag inte in. Buhu. Och sen började det bli så sent att vissa ställen stängde. Men tillslut hittade vi som tur var en lite mysig innergård där vi kunde sätta oss ner en sväng och ta en bira :) 
När vi var ute och gick däromkring kom det fram en kille med filmkamera och började filma våra fötter. Dyngskumt var det! Värsta fotfetischen måste han ha haft, en sjuk en också eftersom jag gick i flipflops och hade skavsårsplåster över hela fötterna :P Det var väl Emelies fötter han intresserad sig av förhoppningsvis ;)

Mötte upp grabbarna sen, eller Alex, Olle och Brask iaf. Tog en öl på ett ställe, sen bar det av hemåt. Vi bävade inför en ny lååång promenad hem, men det fanns ju inte så mycket att välja på, taxi kändes lite för dyrt. Men lite tur hade vi, för nånstans på vägen såg vi en nattbuss, och den gick till Nydalen så vi hoppade på. 50 spänn kostade det, men det var det värt! Så skönt det var att komma hem, och få somna på mitt lilla liggunderlag, haha.

På söndagen chillade vi lite, käkade frukost och drog sen till en strand som kallades Katten :) Vi hade kollat upp bussarna så bra, det tog 10 minuter att åka dit och jag skulle med Swebuss hem vid 17.00, så vi var tvungna att vara på stationen aif en kvart innan dess. Som tur var gick det en buss 16.20 från Katten till stationen, då skulle vi ha 30 minuters marginal att hitta var bussen gick ifrån.
Men när vi skulle med bussen kom den inte i tid, Vi väntade, och väntade och väntade. Efter ett tag började vi funderapå taxi, men vi hade inte så mycket kontanter, och man trodde ju hela tiden att bussan snart skulle komma. ca en halvtimme försenad kommer bussen. Vi kommer fram till stationen ca fem i, och springer genom stationen för att hitta till bussterminalen. Emelie trodde verkligen att vi skulle hinna, för alla gånger hon har åkt med bussen har den inte kommit iväg förän 10 över pga att det är så mycket folk. Men inte den här gången. 5 över kommer vi fram och då har bussen åkt. FAN! Kändes så jävla surt, var ju inte ens vårt fel utan den satans bussen! Så då fick jag boka Säfflebussen hem istället, den gick 22.30 0ch var framme i Kga 03,05. Great!!!

Blev en ganska mysig kväll ändå, sen när jag hade lugnat ner mig :) Städade upp lite i lägenheten, lagade god taco och kollade på SATC och Tyskland-Polen som var en skitbra match! Sen tog jag T-banan till stationen, hoppade på bussen och sov i en obekväm ställning fram till Karlskoga.

En väldigt värd helg, trots att vi aldrig fick komma in på nån klubb och skaka våra lurviga! Måste åka dit igen när jag fyllt, förhoppningsvis tillsammans med Madde eller nån annan, och då har Emelie och jag bestämt att vi ska äta räkor på Akers brygga :) Jag längtar redan!

Idag har jag varit i Örebor med mamsen och peter och shoppat lite mer. Blev en tub-klänning och ett par sköna skor. Ville ha ett par snyggskor men hittade inga bra, så jag ska ta en tur in till stan i örebro istället och kolla scorette och bianco :P

Nu är jag svinahungrig efter att ha skrivit detta långa inlägg, varma mackor står på menyn!

Ciao

grattis så jäkla mycket!

Ja, jag måste väl gratta killen som ringde in till morgonpasset i p3 imorse när han var i KARLSKOGA, hör och häpna, och vann två Hultan-biljetter genom att svara rätt på en fråga. Frågan gick ut på att man skulle välja ut vilket av de fyra orden jesus, katt, spegel och regn som inte passar in. Det var spegel som skulle bort, för alla de andra orden fanns med i namnen på olika musikaler (Jesus Christ Superstar, Cats och Singin in the Rain). Och det gissade han rätt på!! Jag hade också velat vinna dom där biljetterna, men karlskoga-turen verkar inte påverka mig.

Och jag måste gratulera alla 89:or, och vissa 88:or, som tar studenten imorgon! Tänkt vilken härlig känsla, en slags befrielse men även mycket nervositet över vad det ska bli av en och vad man ska göra med framtiden.
Men mest bara så jäkla kul, att vara full och glad och sjunga så halsen blöder :) fy faaan vad vi är bra!

Och grattis till mig själv, som fr o m imorgon har en 5 dagars ledighet att se fram emot :) Den ska jag tillbringa på bästa sätt, med solning, kanske färga håret & kolla lite på studenterna imorgon, åka till Oslo fre-sön och hälsa på Emelie&grabbarna, och sen softa lite på måndag :) sen är det tillbaka till jobbet.

Men nu ska jag njuta av att kunna gå upp precis när jag vill imorgon, istället för 05.15, och kolla på tv och läsa i den spännande I cirkelns mitt av Dan Brown. Det går inte att släppa bokfan!

Ciao

orkar inte skriva rubrik

Gud vad varmt det är idag igen! Har svettats ihjäl på jobbet, drack vatten hela tiden :P

När jag får min första lön ska jag köoa en massa bra skivor har jag bestämt! Och då ska jag inte vara snål heller, utan verkligen köpa alla skivor som jag tycker att jag saknar + nya bra!
De aom står högst upp på listan just nu:

- Markusevangeliet: Markus Krunegård
- Kleerup: Kleerup
- För sent för edelweiss: Håka Hellström
- First impressions of earth: The Strokes
- What if leaving is a loving thing: Sahara Hotnights
- Kiss & Tell: Sahara Hotnights
- Bring em' in: Mando Diao (peter har tappat bort min!)
- Silent Alarm: Bloc Party
- Young for eternity: Subways
- Living in America: The Sounds
- Dying to say this to you: The Sounds

Drygt 1200 kr kommer kalaset gå på, plus frakt, men då behöver jag inte köpa fler skivor på ett bra tag sen! Blir ju ganska billigt om man slår ut det på alla skivor, ca 100 kr/skiva.

Nej, nu ut i solen igen, och läsa vidare i boken I cirkelns mitt som jag precis börjat i. Skitbra är den, såklart ;)

och dagens musiktips: Phantom Limb med The Shins, så jäkla bra låt!!!

tjingeling

värmechock

shit alltså, det är ju sjukt varmt! Värsta tropiska värmen i sverige, inge fel det! Fast jag måste ju säga att det är lite jobbigt när man är bakis och redan lider av vätskebrist...

Festade både i fredags och igår. I fredags var vi hos Johanna som snart flyttar till Gbg (jag är inte alls avundsjuk, nedå..), och igår förfestade vi här hemma på altanen inna vi drog på Statt, gratis :) Det var väldigt roligt, men tyvärr (och som vanligt kanske jag borde säga) blev det lite för mycket att dricka. Men ingen ågren för det, jag hade verkligen roligt 99% av tiden!

Idag ska jag sola lite, jag trotsar den där vattenbristen. Sen kommer väl förhoppningsvis Madde hit så kan vi pyssla lite :P och ikväll blir det Svettis om jag orkar i den här värmen...

Snart kommr Jossan hem också, bara två veckor kvar juh! Det är verkligen ingenting :P Och Putte har fått värsta snygga hemsidan, jag är väldigt imponerad faktiskt! Längtar som fasen till festivalen :)

nejmen dags att ge sig ut i klorofyllet då!