Vår-onsdag

Idag har det faktiskt varit lite vårkänningar i luften, till min glädje :) satt på trappan och sorterade ansökningar och la i rätt papper i rätt kuvert. värsta organisationen har jag! ^^
Insåg att jag måste fixa 4 passfoton på något smidigt sätt... den där fotoautomaten står ju inte nere i kulan längre, någon som har sett den någon annan stans? annars får jag väl gå till expert eller saxin eller nått, men det känns ju lite småonödigt när jag bara ska ha dom till ansökningarna :S

Den här veckan känns lite halvdöd, kan inte göra så mycket mer än att vänta på att få ta korten (imorgon och på fredag), läsa min monolog, spela piano&sjunga mm. Ganska gött är det ju en dag som denna när man kan sitta på gårdstrappan och sola på en fårskinnsfäll, hehe, men det är ju faktiskt bara 20 dagar kvar tills ansökningarna ska vara inne, och då måste jag hinna framkalla foton också... Men det löser sig väl :)

Har varit hos mormor&morfar och fikat, blev lite bullar och förvånande goda jordgubbar som dom köpt på Lidl... Fotade olika saker som jag har tillverkat som de har, bl a en krula eller vad det är som jag virkat på nått vis, och en tavla som jag sytt och broderat som föreställer en rod. den är väldigt fin faktiskt, gjorde jag som specialarbete i 9:an när jag fick reda på att jag bara skulle få G. haha, that's me!
Nu har jag iaf fall användning av den, för jag måste skicka med 3 bilder på saker som bevisar min kreativitet och konstnärlighet till en av möbletapetseri-skolorna!

Veckan har kännts lite konstig, det är lov så peter är hemma, och därmed är det inget piano eller ngn sång. Blir lite rastlös här hemma, i thailand fanns det alltid något att göra... Men idag borde e andra också ha kommit hem!! Och jag hoppas starkt på utgång i helgen, vore hur kul som helst med thai-förfest med alla!! Leta fram receptet på en mai thai kanske??^^

Fördrev tiden lite med att kolla på gamla bilder på bilddagboken från förra påsk. fyfan vad kul vi hade!! Längtar massa efter alla vännerna som inte är här, sandra&jossan speciellt som jag inte sett på lääänge!
Ni saknas mig, snyft.

Om nån timme blir det Grey's anatomy som tur är, då ska jag göra mig en kopp te, poppa popcorn, svepa in mig i en filt och glömma att vi inte kommer vara tillsammans på ett bra tag.

(jossan, vi måste åka till usa!)

ps. är det ingen som vill till WTAI?? då blir jag ledsen... i värsta fall får jag väl ta hultan, men jag ska kämpa, det kan ni räkna med!:D .ds

Festivalfunderingar

Har funderat en del över festivalsommaren den här morgonen. Inser att det kommer bli en dyr historia tyvärr, och svårt att få råd/tid med allt man vill hinna med.
Har kommit på att jag inte vill på hultan längre... Hultan är ju hultan, inget snack om saken! Värsta bästa området för att ha en festival, helt okej band och en historia som sträcker sig bak i tiden då jag inte ens fanns.
Men det räcker ju tyvärr inte riktigt i längden, inte med det priset och den saknaden av bra band. Jag kan ju inte direkt åka dit bara för campingens skull även om jag skulle vilja, det har jag helt enkelt inte pengar till!

För att få en översik har jag gjort en lista över band som jag verkligen skulle vilja se på de olika festivalerna. De tävlande är:

Hultan
- Babyshambles
- Hives
- Håkan
- Timo
- Adam Tensta
- Miss Li
- Johnossi
- Those Dancing Days
- Billie the Vision

PIP (Putte i parken)
- Adam Tensta
- Fibes oh Fibes
- Florence Valentin
- Hardcore Superstar
- Håkan
- Maia Hirasawa
- Petter
- Salem al Fakir
- Teddybears STHLM
- Soulshake Express
- Those Dancing Days
- Timo
- TSOOL

Where The Action Is
- Foo Fighters (!!!)
- Queens of the Stoneage
- Hives
- Hellacopters
- Mando Diao
- Sahara Hotnights
- Dirty Pretty Things

PIP ska jag ju självklart gå på, men det ä kombinationen av med dee andra som är frågan...
Det jag kommit fram till är att om jag tar bort de band från hultanlistan som finns på de andra två listorna, så blir det bara 4 band kvar som jag egentligen vill se. Och det räcker inte!! Så om jag får med mig någon på WTAI istället för Hultan så får det bli den festivalen och PIP i sommar. Och då får jag till och med pengar över så jag kan slänga in en Kent-konsert i Eskilstuna också!!
Alltså,
Alt. 1: PIP+WTAI+Kent = ca 2000
Alt. 2: PIP+Hultan = ca 2300

Det blev helt plötsligt inte så svårt att välja där...



Panik! at the disco - Nine in the afternoon

Kent i törrebro

I fredags var det kent!
Jag och sofie tog bussen in som var fullproppad med folk!! Har nog aldrig sett så mycket folk på en örebrobuss, förutom på ett sportlov när vi skulle in till gustavsvik :P

Vi kommer fram, plingar på hos kusin vitamin och väcker conny såklart!! :D

Sen blev det lite småbråttom med allt eftersom elin kom hem runt 5, insläppet startade halv 7 och vi skulle hinna med dusching, sminkning och ätning. Det blev två cider där och en på vägen sen :)
Ute var det svinigt kallt och en jäkla kö i till Conventum! Som tur var hade de lite tempo på't, så vi kom in i värmen ganska fort.
Efter att ha hängt in jackor och gått på toa en sväng så bara välde det in karlskogafolk från alla håll!!! Både Carro och Erik träffade vi på där inne. (örk, okrar inte skriva om allt som hände innan, let's go to the concert!)

Förband var familjen, nån slags skånsk elektro-pop som vi inte fatta ett skit av. Pratar skåningar verkligen svenska?? Den här killen tackade iaf på danska... Dom låter inte riktigt kloka iaf!! Musiken var väl okej om vi hade varit på en nattklubb, men mkt mer var det inte.

Sen kommer dom upp på scenen!! Och vi ljublar såklart! Tyvärr gör ingen annan det, eller iaf ingen på en radie av 5 meter runt oss. Örebroarna verkar inte riktigt fatta att konserten har börjat, antingen är de döva eller så känner de inte igen bandet!! Vi står ju självklart alldeles för långt bak, och jag förbannade mig för att vi inte ställt oss framme vid scenen tidigare!! Vi kämpade och försökte tränga oss, så halva konserten gick mycket ut på att försöka hitta nån ny väg att ta sig fram genom köttmuren.
Tillslut kom vi väl fram till något som liknade röj, men det var ju ändå riktigt lamt!!
Men vi sjöng på, hoppade och skuttade och hade kul iallafall:) Publiken var som tur var tillräckligt med för att ropa in bandet igen, så vi fick höra superbra extranummer som kevlarsjäl, 747, ensammast i sverige och sist men bääääst Mannen i den vita hatten! Men tyvärr avslutade jocke med en liiten pik när han sa "det blir inte roligare än vad man gör det" när konserten var slut. HA, in your face Örebro!! Jag tar inte åt mig iaf, jag hade kul och tyckte att konserten var bra, men man skäms ju rejält över örets befolkning. FY!

Idag har vi haft släktbesök från Trollhättan. Vi pratade om min resa (såklart), om alla de 7-8-9 barnen eller vad dom är där borta. I sommar kommer hela den släkten hit, och det blir den första släktträffen i våran familj! Karlskoga-halvan och Trollhätts-halvan!!! Det blir toppen det :)
Åkte till farmor också för att visa upp mig för faster som inte har träffat mig efter att jag kommit hem. Det blev fika med mumsig morotskaka och kaffe!

Sen tog jag tillfället i akt och ringa josefin eftersom vi har telia utland så vi ringer billigare till England, skaffade det när jag var borta. det var jättekul att höra hennes röst, äääntligen, efter att ha ringt fel några gånger till en stackars britt... pinsamt. men sen var det jossan som svarade, då blev jag lycklig. pratade om allt möjligt, sånt där vanligt ni vet ^^

Snart ska vi till ellinor för att säga hejdå, hon drar till sydamerika imorn och lämnar oss andra här. buhu. men jag vet ju hur värt och roligt det är at resa, så jag ska vara så glad för hennes skull så!!:)

nu blir det mat snart, och lite monolog-läsande!

tjing

40-års kalas!!

Idag fyller the twins och det ska firas!! (Kom på nu att en "dyk-site" som vi var på i Koh Tao hette just Twins, haha, är ju JÄTTEKUL för alla andra att vet. inte.)
Så det blir alltså ut till Rosensjö ikväll istället för mina planer på Body Balance :P Har ju faktiskt tränat 2 gånger den här veckan iaf, det tar sig! Måste ju försöka hitta på lite saker nu när min andra hälft sedan två månader tillbaka dragit till Afrika, haha!!

Tur att det är Kent imorn!!! Jag längtar då jag dör, ska bli så kul med konsert :D Sofie och jag drar in och förfestar med kusin vitamin och sover även där. hoppas jag överlever! Finns viss risk för allergichock där skulle jag tro...
Sedan på lördag blir det en kort visit på ett familjekalas, för efter det ska jag in till Kristinehamn för lite filmmys :)

Idag händer det ju inte så mkt mer än kalaset... Sitter med mina jävla ansökningar, som vanligt, och försöker göra iordning det som går. Ska lägga in iTunes på nya datorn också, sen ska jag föröska komma på hur man för över data från nya mobilen in i datorn. Good luck säger jag!! Måste verkligen läsa igenom de tre monologerna också och välja ut en att jobba med. Pust.

Sen ska jag börja med mitt fotoalbum, för jag kan inte hålla mig längre!! Kan ju göra framsidan, och börja planera lite för hur sidorn inuti ska se ut. Jag är nog lite dum i huvudet, men jag tycker verkligen att scrap booking är skitkul!

en vecka går fort!

Idag är det en vecka sen jag och Madde kom hem från Asien, och det känns sjukt att tiden går så otroligt fort!
Skönt på ett sätt, för det betyder att tiden tills alla kommer hem från thailand, sommaren är här, festivalerna kommer igång och jossan kommer hem för att fira min 20-årsdag!
Men samtidigt känns det litte svettigt, har ca 4 veckor på mig att fixa med alla tusen ansökningar ungefär... Var ute idag iaf och påbörjade min bildserie om grannar, tagit kontakt med lite folk så jag kan genomföra hela idén, ska ringa ett till samtal idag så är snart bildserien av ett arbetarporträtt kirrat! :P

På något sätt har resan ändå fått mig att lugna ner mig lite när det gäller framtiden. Det löser sig ju alltid på något sätt! Jag kommer ju altid komma in på något, förmodligen kommer jag få välja bort en del utbildningar till och med. Och eftersom jag kan tänka mig at plugga allt det jag söker lika mkt så blir det ödet som får bestämma.

Det som känns jobbigast är väl de auditions jag ska göra, där dansklass, musikteoriprov och att läsa upp en monolog ingår. SCARY... :S får öva på mina stackars vänner, haha :D

Idag har mamma och jag fikat hos mormor&morfar , fick nybakta bullar och en kopp kaffe, mums! Fika har man ju inte varit bortskämd med på ett tag :)
Senare blir det första pianolektionen och första Vokalensemblen sen jag kom hem, ska bli skitkul!! Skönt att komma in i lite rutiner igen, man blir lite förvirrad när man bara sitter här hemma och inte gör ett jota.

Sen blir det förhoppningsvis Body Balance ikväll, tvingar med mig Madde som måste prova på, hehe ^^