pssst

ifall någon råkat missa min klass så finns vi på den här startsidan http://www.folkhogskola.nu/ och på youtube!



  PÖSS!

hemma på lov

det är höstlov! eller ja, höstlovet börjar väl egentligen imorgon... Kom hem i fredgas kväll efter att vi irrat runt i cirklar kring Norrköping, men tillslut kom vi fram till Öret och jag kunde ta mig ut ur gnällbältet och in i de värmländska skogarna :P Igår var det fest, Johanna hade fyllt 20 år och det firade vi med bål, god mat, en massa presenter, singstar och STATT!!! och till och med min goding madde kom dit, och stannade kvar iaf till 30 min innan stängningsdax, inte illa ;) Idag har vi varit bakis och käkat scones hos tvillingarna och kollat på Kung Fu Panda (som faktiskt var riktigt rolig!). Sen åkte jag hem, snackade en massa med pappa som kommit hem från Tyskland och visade bilder och låtinspelningar osv. Tog mig även i kragen och kollade ikapp alla Grey's Anatomy-avsnitt, så nu är jag helt fast igen och kan knappt vänta tills på onsdag! det är ju så spännande, och jag som knappt kolla på tv på skolan ha nu fått mig en smärre chock med alla kanaler som vi har här hemma, haha. Imorgon ska jag ta mig en tur till biblioteket och se om det finns några pjäser på engelska att låna och kolla upp lite stipendier och sånt. Måste sätta mig med lite ansökningspapper också och fylla i skiten, så tråååkigt med så nödvändigt. Annars kan man ju inte komma in nånstans! Annars blir nog veckan enbart trevlig och avslappnande! Ska hälsa på på jobbet nån eftermiddag, och på tisdag kommer min kusin och stanna till onsdagen, på fredag kanske det blir Håkan på Nöjesfabriken, sen ska jag försöka att täffa busungarna och mormor&morfar så mycekt som det går :) Nu ska jag ladda lite mer musik, är ganska trött å allt gammalt jag har på datorn... ciao

mitt i natta'

hej och hå. ikväll var det kulturcafé, och jag deltog för första gången på scenen, inte bara som publik :) Julia och jag framförde tillsammans Robyns Be mine, jag spelade piano och hon sjöng. Det var uppskattat! Och det var en massa andra bra framträdanden också, en helt fullpackad afton måste jag säga, med sketcher, sång&musik, poesi och teater! Efter detta var det tänkt att jag skulle ta det lugnt, men när alla andra ville festa så blev jag ju genast sugen. Så det blev 2 öl, inte så mycket, men tillräckligt för att man skulle känna av det lite. Sen blev det en massa fyllesnack (eftersom alla andra var helt galet packade). Tillslut orkade jag inte mer, vill hellre satsa på morgondagen, så jag drog mig hemåt och nu sitter jag här! Imorgon är det tänkt att det ska vara en mer ordnad fest, och att kanske Högalid och Capellagårdens folkhögskolor ska komma hit också. Det vore superkul tycker jag, man vet ju exakt vilka det är som festar på den här skolan liksom, kan vara skönt med lite omväxling :P Därför ska jag nu sova min skönhetssömn och hoppas på att vakna upp pigg och utvilad så man kan peppa inför lördagskvällen! Natti natti

workshop

Idag har vi haft workshop med Ulla Tylén. Hon var här på skolan igår och spelade "Älskaren" som bygger på Marguerite Duras bok, och den var superbra! Trodde att det kanske skulle bli lite tråkigt med en enmanspjäs, då har man ju liksom bara en människa att titta på i 80 minuter. Men den var superbra!
Så idag jobbade vi med henne i 3 timmar. Vi gjorde en massa övningarn som handlade om att ta vara på tiden och rummet. Det går inte dirket att förklara så bra vad det var för övningar, man måste nästan visa. Men de var iag väldigt bra, man var superkoncentrerad hela tiden. Sen efteråt var man helt slut! Vi har haft eget arbete resten av dagen, så det var ju bra på sätt och vis för alla var ju så sega så man hade nog inte orkat ha lektion... Men farligt också, för det är så lätt att bara slppa hela dagen istället för att göra något vettigt med tiden! Jag har dansat lite, så jag känner mig inte helt onyttig iaf, sen ska jag nog gå iväg och skriva ut och kopiera lite grejer.

Bland annat en ansökningsblankett till Astrid Lindgrens värld. Tänkte att det kan vara kul att söka, tänk om man skulle få jobba som Pippi en hel sommar liksom! Det är säkert svinjobbigt, men också jäkligt kul :)

Sen måste jag kopiera upp dialogen som jag ska jobba på tillsammans med Julia frmaöver nu. Kan ju vara bra att ha kollat lite på den, vi ska börja med det imorgon på teatern.

Ne, nu ska jag sluta skriva här och faktiskt göra lalt det där som jag pratar om att jag ska göra hela tiden!

Ni kan ju hålla tillgodo med Kents mixade "Vy från ett luftslott" så länge <3

Min karaktär

vi håller på och bygger karaktärer här på Öland.

Kring dessa kitschiga pjux har jag påbörjat min karaktär Margareta "Majsan" Karlsson, 43 år (men säger att hon är 35).



Är skild från sin högstadiekärlek Peter, tillsammans har de två barn. Margareta jobbar på pappersbnruket i Finnspång (om det nu finns ett sådant i Finnspång???)
Hon känner sig ensam, men minns tillbaka på sin ungdom då hon var vild och galen och utan brustet hjärta.
Precis efter skilsmässan gått igenom skickadwe hon in en annons utan att någon visste det, mest för att bevisa för sig själv att hon gått vidare från Peter. Nu har hon fått svar från en man i Lycksele, vilket har gett henne lite panik men också lite hopp.  Hon är trött på sitt liv som det är nu och vill starta om!

Sååå.... uppgiften tills imorgon är att lägga i ett nytt föremål i lådan där stövlarna redan ligger. Förmodligen kommer det bli detta:


Ett urklipp om stebålderskost, som hon tror kommer ge henne ett hälsosammare liv, skala av henne några kilo och få henne att verka yngre. Kan detta stämma, eller kommer det vara ännu en diet satt misslyckas med??
Det får vi se, för karaktären Majsan är ännu bara i födelsestadiet :P7

Nu ska jag läsa pjäs, ännu mer pjäs och mer och mer pjäs... Ska bli så skönt när man väl är klar och ha valt en att jobba med på måndag!

Ska bli skönt med ett slut på den här dagen också, som inte riktigtt blev som den skulle. Det började med att jag försov mig så jag missade frukosten och 10 minuter av lektionen, sen var jag sen till ALLA lektioner resten av dagen, det var som att jag aldrig kom in i det! Trots detta så gick sånglektionen riktigt bra faktiskt, och tillslut rockade jag som
 faaaan till tonerna av Paint it black! Det var så jävla kul, wohoo!

Imorgon är det teaterlektion hela förmiddagen, sen är vi lediga, och på kvällen blir det utgång i Kalmar! Är lite pepp, faktiskt, ska bli kul :) och jag är supersugen på att klippa page igen!!! Får se om jag gör det på lovet eller om jag hinner ågnra mig tills dess :P

natti natti alla godingar!


















 

skav i ögat.

Idag var jag för första gången på besök på Färjstadens vårdcentral.
Igår när vi kolla på film med klassen lyckades jag få in nått skräp i ögat, det skavde som faaasen! Försökte skälja bort det med vatten och kolla i ögat för att se om det var något där, men inget hjälpte. Jag tänkte att kroppen kanske skulle lösa det själv om jag bara slappnade av, så jag gick och la mig.

Men på morgonen var det fortfarande där, så jag ringde vårdcentralen och fick en tid. Där fick jag träffa farbror doktorn, och han kollade i ögat och testade synen, och sen vände han ut och in på ögonlocket och hittade nått litet skräp. Och ips, när det var borta som kändes ögat som nytt igen! Men skräpet hade skavt lite på hornhinnan, så jag fick en salva med mig som jag ska kleta i ögat så det ska smörja ögat.

Det roliga med den där salvan är att den lägger sig som en suddig hinna för ögat, så kollar man bara med det ögat så ser man knappt ens sig själv i spegeln. Nu förstår jag precis hur det måste vara att ha extremt dålig syn!

Så i typ en kvart ser man suddigt med vänster och perfa med höger, sen klarnar det :) Lite segt bara att man ska smörja in med det där 4 ggr om dagen! men men, bäst att göra som man blir tillsagd...

Idag har vi kollat på West Side Story med klassen, en otroligt seeeg historia fast med en del bra låtar. efter det övade vi lite inför sånglektionen imorgon, ska sjungs Paint it black av Stones, så den får väl tillägnas Sandra ^^

Nu är det dags att sova, och läsa lite pjäs!
Natti

Life is a Cabaret, old chum, come to the cabaret

Nu är det musikalvecka!

Vi har ett mål: att se en musikalfilm varje kväll. Igår såg vi Dreamgirls (inte så bra) och idag ska vi se Cabaret!
Vi började med en gammal musialklassiker´idag på kören, One heter den, och till den fikc vi också lära oss en dans som vi ska jobba med så att vi både ska kunna sjunga och dansa samtidigt. Så jääävla jobbigt, men roligt :) Det är verkligen en utmaning! Samtidigt som vi håller på med det här temat så har även gestaltning, och vi jobbar med våra karaktärer som vi håller på och bygger. Tills imorgom ska vi ha skrivit en monolog till vår karaktär, och jag är i stor sett klar med min vilket är väldigt skönt!

Igår hade vi en Bertil Goldberg här som pratade om muskalens historia tillsamman med Thomas vilket var väldigt intressant! Vi fick titta på en massa olika klipp från Broadway- och West End musikaler, men även från en del svenska musikaler som man inte en visste fanns! När man tänker svensk musikal tänker man ju bara Björn&Benny, men det finns faktiskt annat :P

Jag borde hoppas in i duschen, men orkar inte riktigt.... snart är det mat, och efter det gitarr, då ska vi spela apans sång ur djungelboken, hehe!
Längtar lite till lovet nu faktiskt, ska bli skönt att komma hem en sväng igen :) Är lite sugen på att se Spring Awakening som dom spelar på Värmlandsoperan i k-stad, verkar vara en intressant musikal!

Nej, dushen nästa!